ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει 18.000 «ετοιμοπόλεμους» στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει 18.000 «ετοιμοπόλεμους» στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι μονάδες του ρωσικού στρατού είναι τοποθετημένες σε «σταυροδρόμια και πόλεις», σε απόσταση δύο έως δέκα μιλίων από τα σύνορα με την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει 18.000 «ετοιμοπόλεμους» στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία
Τουλάχιστον 18.000 «ετοιμοπόλεμους» στρατιώτες έχει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για επίθεση, ενώ άλλη πηγή αποκάλυψε ότι πολλές από τις μονάδες του ρωσικού στρατού είναι τοποθετημένες σε «σταυροδρόμια και πόλεις», σε απόσταση δύο έως δέκα μιλίων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Είναι σίγουρα πιο επιθετικοί στην ύπαιθρο και δεν το κρύβουν», είπε ο Αμερικανός, ενώ όπως μεταδίδει το CNN, τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη διασχίσει τα σύνορα, μαζί με το ρωσικό κονβόι.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 100 φορτηγά του ρωσικού κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν τα σύνορα με κατεύθυνση το Λουχάνσκ, χωρίς την άδεια του Κιέβου και χωρίς να συνοδεύονται από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Η Ουκρανία καταγγέλλει τώρα άμεση εισβολή στο έδαφός της και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις «παράνομες και επιθετικές ενέργειες» της Μόσχας.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης