Ιράκ: Δείτε τους Γεζίντι να ασπάζονται ομαδικά το Ισλάμ

Ιράκ: Δείτε τους Γεζίντι να ασπάζονται ομαδικά το Ισλάμ

Υπό τον φόβο του αποκεφαλισμού από τους τζιχαντιστές και με μόνη εναλλακτική λύση την διαφυγή στα βουνά, εκατοντάδες άνθρωποι που ανήκουν στην θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι του Ιράκ, ασπάζονται το Ισλάμ

Ιράκ: Δείτε τους Γεζίντι να ασπάζονται ομαδικά το Ισλάμ
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που παρουσιάζει εκατοντάδες Γεζίντι, μια θρησκευτική μειονότητα του βορείου Ιράκ, να ασπάζονται το Ισλάμ, μέσα σε σχολείο, μετά την σύλληψή τους από τζιχαντιστές.



Κλείσιμο
Ένας από τους μαχητές, που τους μυεί στην καινούργια γι' αυτούς θρησκεία, τους τονίζει ότι μέχρι τώρα ήταν «άπιστοι», αλλά από την στιγμή που θα γίνουν μουσουλμάνοι, θα ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή και θα έχουν ό,τι χρειάζονται.

Στο βίντεο φαίνονται εκατοντάδες Γεζίντι γονατιστοί στο έδαφος, προφανώς κάποιου σχολείου, στο οποίο υπάρχουν παντού οι μαύρες σημαίες, σήμα κατατεθέν του Ισλαμικού χαλιφάτου. 



Το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές και θεωρείται ένα ακόμα μέσον που θα ενισχύσει την προπαγάνδα υπέρ των τζιχαντιστών, η οποία έχει ενισχυθεί πολύ από νεοσύλλεκτους που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι η θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι, που ακολουθεί μια αρχαία θρησκεία, η οποία έχει τις ρίζες της στον Ζωροαστρισμό, έχει υπάρξει το μεγαλύτερο θύμα των τζιχαντιστών με χιλιάδες από αυτούς να καταφεύγουν στα όρη Σιντζάρ, διακινδυνεύοντας να πεθάνουν από πείνα και δίψα για να μη δολοφονηθούν από τους μαχητές του ΙΚΙΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης