Ιράκ: Ο στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει δυο πόλεις στα βόρεια της χώρας

Ιράκ: Ο στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει δυο πόλεις στα βόρεια της χώρας

Οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αμερικανική αεροπορική δύναμη, κατέλαβαν μια περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της Τζαλάουλα, 115 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης

Ιράκ: Ο στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει  δυο πόλεις στα βόρεια της χώρας
Ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις και κούρδοι μαχητές πεσμεργκά επιχειρούν σήμερα να ανακαταλάβουν δυο πόλεις στο βόρειο Ιράκ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας και κούρδους αξιωματούχους.

Οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αμερικανική αεροπορική δύναμη, κατέλαβαν μια περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της Τζαλάουλα, 115 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όπου εδώ και εβδομάδες σημειώνονται συγκρούσεις, δήλωσαν οι πηγές.

Η μάχη για την ανακατάληψη της Τζαλάουλα, η οποία έπεσε στα χέρια των τζιχανστιστων στις 11 Αυγούστου, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε αδιευκρίνιστο αριθμό μαχητών και από τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Σίρκο Μιρβάις, ένας αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν, ενός από τα δύο κύρια κόμματα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

Κλείσιμο
"Οι πεσμεργκά προωθήθηκαν προς την Τζαλάουλα από διάφορους άξονες" πριν από την αυγή, διευκρίνισε ο κούρδος αξιωματούχος. προσθέτοντας πως έχουν ήδη ανακαταλάβει πολλές θέσεις και έχουν απομονώσει τους αντάρτες.

Στο μεταξύ, ιρακινά στρατεύματα υποστηριζόμενα από ιρακινά μαχητικά αεροπλάνα προωθούνται προς τη γειτονική πόλη Σααντίγια, δήλωσαν οι πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Τόσο η Τζαλάουλα όσο και η Σααντίγια βρίσκονται κοντά στα ιρανικά σύνορα και στην ημιαυτόνομη κουρδική περιφέρεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης