Σενεγάλη: Κλείνουν τα σύνορα της χώρας εξαιτίας του Έμπολα

Σενεγάλη: Κλείνουν τα σύνορα της χώρας εξαιτίας του Έμπολα

Το «μέτρο αυτό επεκτείνεται και στα «εναέρια και θαλάσσια σύνορα για αεροσκάφη και πλοία από τη Δημοκρατία της Γουινέας, της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας»

Σενεγάλη: Κλείνουν τα σύνορα της χώρας εξαιτίας του Έμπολα
«Η κυβέρνηση της Σενεγάλης έκλεισε τα σύνορα της χώρας με τη γειτονική Γουινέα λόγω της επιδημίας του φονικού ιού Εμπολα» ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την Κένυα και η Σενεγάλη κλείνει τα σύνορά της λόγω Εμπολα. «Δεδομένης της εξέλιξης του ιού Εμπολα που αποτελεί ένα πρόβλημα παγκόσμιας σημασίας για τη δημόσια υγεία η Σενεγάλη αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορά της με τη Δημοκρατία της Γουινέας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών  της χώρας.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται το «μέτρο αυτό επεκτείνεται και στα «εναέρια και θαλάσσια σύνορα για αεροσκάφη και πλοία από τη Δημοκρατία της Γουινέας, της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας».

Κλείσιμο
Η Σενεγάλη είχε κλείσει και πάλι τα χερσαία σύνορά της με τη Γουινέα από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου του 2014 αλλά τα άνοιξε «λόγω της θετικής εξέλιξης της επιδημίας», σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αμπντουλαγιέ Νταουντά Ντιαλό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης