Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Αναμένεται η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης - Φαβορί θεωρείται ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας
Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Τουρκίας καθώς αναμένεται η απόφαση των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τον διάδοχο του Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της ορκομωσίας του νέου προέδρου.

Ως φαβορί μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου το όνομα του οποίου επιχείρησε να «κάψει» ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος εμφανίζεται χωλομένος καθώς εκτός από το αξίωμα φαίνεται ότι «κλείνει» και η πόρτα επιστροφής του στο ΑΚΡ.

Τυπικά βέβαια η επιλογή του ονόματος του νέου πρωθυπουργού ανήκει στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου αλλά από όλους θεωρείται απίθανο να μην είναι αυτός που θα προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Κλείσιμο
Πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, τον Μπουλέντ Αρίντς και τον Αλί Μπαμπατσάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης