Ουκρανία: Στα σύνορα κατευθύνονται τα πρώτα φορτηγά της ρωσικής βοήθειας

Ουκρανία: Στα σύνορα κατευθύνονται τα πρώτα φορτηγά της ρωσικής βοήθειας

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού μεθοριακού σταθμού οι πρώτες νταλίκες

Ουκρανία: Στα σύνορα κατευθύνονται τα πρώτα φορτηγά της ρωσικής βοήθειας
Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο κομβόι των φορτηγών που μεταφέρει την ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια σε κατοίκους περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters οι πρώτες νταλίκες της ρωσικής οχηματοπομπής πέρασαν σήμερα το σταθμό ελέγχου εντός του ρωσικού εδάφους και κινούνται προς τα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα φορτηγά έχουν μετακινηθεί στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού μεθοριακού σταθμού χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πέρασαν σε ουκρανικό έδαφος ή αν έχουν σταματήσει στο ουκρανικό φυλάκιο ελέγχου.

Κλείσιμο
Η αυτοκινητοπομπή παραμένει ακινητοποιημένη στα σύνορα εδώ και μία εβδομάδα καθώς το Κίεβο ανησυχεί ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «Δούρειος Ίππος» για να περάσουν στρατιωτικά εφόδια στους φιλορώσους, αυτονομιστές αντάρτες.

Η Μόσχα από την πλευρά της διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες και τονίζει ότι στόχος της είναι να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης