Νιγηρία: Στρατιώτες στασίασαν, απαιτώντας να τους δοθούν καλύτερα όπλα

Νιγηρία: Στρατιώτες στασίασαν, απαιτώντας να τους δοθούν καλύτερα όπλα

Για να πολεμήσουν τους ακραίους ισλαμιστές

Νιγηρία: Στρατιώτες στασίασαν, απαιτώντας να τους δοθούν καλύτερα όπλα
Μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 70 στρατιώτες αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας εναντίον της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, στα βορειοανατολικά της χώρας, απαιτώντας να τους δοθεί καλύτερος εξοπλισμός για να πολεμήσουν τους ακραίους ισλαμιστές.

Οι στρατιώτες έλαβαν εντολή την Τρίτη να φύγουν από τη βάση τους στο Μαϊντουγκούρι, την πρωτεύουσα του Μπόρνο, και να κατευθυνθούν προς την περιοχή της Γκόουζα, πολύ κοντά στα σύνορα με το Καμερούν. Η ζώνη αυτή καταλήφθηκε πριν από δύο εβδομάδες από άνδρες της Μπόκο Χαράμ, μετά από πολύνεκρες συγκρούσεις.

"Ορκιστήκαμε να μην κουνηθούμε από τις θέσεις μας μέχρι που οι ανώτεροί μας να μας προμηθεύσουν τα απαραίτητα όπλα για να αντιμετωπίσουμε και να εκτοπίσουμε την Μπόκο Χαράμ,, η οποία διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό", είπε ένας από τους στασιαστές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κλείσιμο
Οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ "μας κυνηγούν σαν να ήμασταν κουνέλια, γιατί δεν μας δίνουν τα όπλα που χρειαζόμαστε για να πολεμήσουμε, φτάνει πια", είπε ένας άλλος στρατιώτης που ζήτησε, όπως και ο πρώτος, να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Πολλοί ειδικοί αλλά και πολιτικοί, όπως ο κυβερνήτης του Μπόρνο Κασίμ Σετίμα, πιστεύουν ότι οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ διαθέτουν καλύτερο εξοπλισμό από τον στρατό της Νιγηρίας. Οι επιθέσεις της οργάνωσης έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στα βορειοανατολικά. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στις συγκρούσεις, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης