Γερμανία: Έτοιμο το Βερολίνο να στείλει όπλα στο Ιράκ

Γερμανία: Έτοιμο το Βερολίνο να στείλει όπλα στο Ιράκ

Σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι Κούρδοι στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Γερμανία: Έτοιμο το Βερολίνο να στείλει όπλα στο Ιράκ


Τη στιγμή που η σφαγή των Κούρδων Γιαζιντιτών και οι απειλές κατά Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων στο Ιράκ συνεχίζονται από τους τχζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προκαλώντας πανικό, η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να στείλει όπλα στον ιρακινό στρατό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της υπουργού Αμύνης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το Βερολίνο είναι έτοιμο να παραδώσει το «το ταχύτερο δυνατόν» όπλα στους Κούρδους του Ιράκ,

Κλείσιμο

«Θέλουμε να το πράξουμε αυτό» άμεσα, είπε ο Σταϊνμάγερ, προσθέτοντας ότι θα δοθεί «μια ποσότητα (όπλων) η οποία θα ενισχύσει τη δυνατότητα των Κούρδων να αμύνονται». Στο μεταξύ, εξοπλισμός όπως κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα θα σταλεί άμεσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή επικαλούμενος τον κίνδυνο μιας «καταστροφής» η οποία θα είχε «συντριπτικές» συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναφερόμενος στην πιθανή «αποστολή περαιτέρω εξοπλισμού, περιλαμβανομένων και όπλων», ο Σταϊνμάγερ ανέφερε ότι και «η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία αποφάσισαν να στείλουν τέτοια είδη και είμαστε προετοιμασμένοι να το κάνουμε και εμείς. Τα είδη αυτά θα υπηρετήσουν το σκοπό οι κουρδικές δυνάμεις να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία».

Από την πλευρά της, η υπουργός Αμύνης επισήμανε την απίστευτη βαρβαρότητα των ισλαμιστών, η οποία πρέπει να σταματήσει.

Η απόφαση της Γερμανίας ανακοινώνεται έπειτα από μια μακρά περίοδο δισταγμού, ενώ περίπου το 74% των Γερμανών αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στο Ιράκ, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης