Το Κατάρ σαμποτάρει την ειρήνευση στη Γάζα, λέει η Φατάχ

Το Κατάρ σαμποτάρει την ειρήνευση στη Γάζα, λέει η Φατάχ

Σύμφωνα με αξιωματούχο της παλαιστινιακής Φατάχ, η εκεχειρία κατέρρευσε έπειτα από απειλές για απέλαση από το Κατάρ του ηγέτη της Χαμάς

Το Κατάρ σαμποτάρει την ειρήνευση στη Γάζα, λέει η Φατάχ
 

Έπειτα από την κατάρρευση της νέας συμφωνίας για παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αξιωματούχος της παλαιστινιακής Φατάχ, υποστηρίζει ότι το Κατάρ σαμποτάρει την ειρήνευση στην περιοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που δεν κατονομάζεται στην αραβόφωνη εφημερίδα Al-Hayat, το Κατάρ απείλησε με απέλαση τον ηγέτη της ισλαμιστικής Χαμάς, Χαλέντ Μεσαάλ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο εμιράτο.

Όπως υποστηρίζει στις δηλώσεις του, αν η Χαμάς έδινε το πράσινο φως για παράταση της κατάπαυσης του πυρός, τότε ο Μεσαάλ θα απειλούνταν με απέλαση.

Κλείσιμο

Όλα αυτά, τη στιγμή που το εμιράτο επιθυμεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις συνομιλίες για ειρήνευση, ενώ δείχνει την υποστήριξή του στη Χαμάς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος της Φατάχ, η Χαμάς επιμένει πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Κάιρο πρέπει να βρίσκεται είτε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, είτε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, κάτι που απορρίπτει η Αίγυπτος.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης