Φέργκιουσον: 90χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος μεταξύ των συλληφθέντων

Φέργκιουσον: 90χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος μεταξύ των συλληφθέντων

Η Χάιντι Επστάιν είναι μεταξύ των 31 διαδηλωτών που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στις διαδηλώσεις κατά της παρουσίας της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ στην πόλη - Η Αμερικανοεβραία ακτιβίστρια είναι γνωστή για τη δράση της σε πολλά θέματα

Φέργκιουσον: 90χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος μεταξύ των συλληφθέντων
Η Χάντι Επστάιν, η 90χρονη σήμερα επιζήσασα από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί του Χίτλερ είναι μεταξύ των συλληφθέντων της Δευτέρας στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ. 

Από την πρώτη στιγμή των διαδηλώσεων η γνωστή Αμερικανοεβραία ακτιβίστρια, ειδικά για τον αγώνα της υπέρ των Παλαιστινίων μέσω του «Free Gaza Movment» βρέθηκε στο πλευρό των διαδηλωτών που κατακλύζουν καθημερινά τους δρόμους της μικρής πόλης του Μιζούρι διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από έναν αστυνομικό. 

Κλείσιμο


Η Επστάιν συνελήφθη το απόγευμα, σε διαμαρτυρία κατά της παρουσίας της Εθνοφρουράς στους δρόμους της πόλης και ενώ η πορεία κατευθύνονταν προς το γραφείο του Κυβερνήτη του Μιζούρι. Στο σημείο που οι αρχές σταμάτησαν τους διαδηλωτές σημειώθηκαν συνολικά 8 συλλήψεις. 

Αμέσως μέσω Twitter κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της 90χρονης γυναίκας, δεμένης πισθάγκωνα με χειροπέδες να οδηγείται στις κλούβες της αστυνομίας, συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς. 



«Αυτό που συμβαίνει από όταν ήμουν έφηβη. Δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε ενώ είμαι 90 χρονών», είπε η ίδια κατά την προσαγωγή της στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Πρέπει να ξεσηκωθούμε σήμερα, ώστε οι άνθρωποι να μην το παθαίνουν αυτό όταν είναι 90 χρονών».

Η Χάιντι Επστάιν γεννήθηκε το 1924 στην πόλη Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Συνελήφθη από τους Ναζί το 1939 και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1948, αφού γλίτωσε από τις θηριωδίες του Χίτλερ κατά των Εβραίων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης