Απίστευτο: Βιολιστής παίζει βιολί την ώρα που χειρουργείται στον εγκέφαλο!

Απίστευτο: Βιολιστής παίζει βιολί την ώρα που χειρουργείται στον εγκέφαλο!

Δέχθηκε να χειρουργηθεί έτσι γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να γλιτώσει από το τρέμουλο που τον ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια - Διαβάστε τι λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του 

Απίστευτο: Βιολιστής παίζει βιολί την ώρα που χειρουργείται στον εγκέφαλο!
Στο φως έρχεται ξανά η είδηση με τον διάσημο βιολιστή της ορχήστρας της Μινεσότα, Ρότζερ Φρις, ο οποίος δέχθηκε το 2010 να παίξει βιολί την ώρα που οι γιατροί χειρουργούσαν τον εγκέφαλό του. Αυτό συνέβη διότι ήταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να γλιτώσει από το τρέμουλο που τον ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια.



Κλείσιμο


Ειδικότερα, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ της Daily Mail, οι γιατροί εμφύτευσαν κάποια ηλεκτρόδια σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου του που ελέγχουν τις κινήσεις του και για να τα βρουν, έπρεπε την ώρα της χειρουργικής επέμβασης όχι μόνο να είναι ξύπνιος αλλά και να παίζει βιολί, έτσι ώστε να εντοπίσουν το πρόβλημα και να εμφυτεύσουν τα ηλεκτρόδια στα σωστά σημεία!

Φυσικά χρειάστηκαν αρκετά χρόνια προκειμένου ο βιολιστής να πει το ηχηρό ναι στην συγκεκριμένη επέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρέμουλο του Φρις ήταν τόσο ήπιο, όπου οι γιατροί διατηρούσαν τις επιφυλάξεις για το εάν ο ασθενής θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαδικασία και να τους καθοδηγήσει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο βιολιστής δηλώνει ενθουσιασμένος από τη διαδικασία, καθώς όπως λέει «ήταν συναρπαστικό το γεγονός ότι ήμουν κομμάτι μιας κορυφαίας επέμβασης. Αξίζει μόνο να αναφέρω ότι την επόμενη ημέρα ήμουν στο σπίτι μου και έκανα εξάσκηση».

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς και από τότε ο βιολιστής συνεχίζει κανονικά να έχει τη θέση του στην Ορχήστρα, μόνο που αναγκαστικά κουβαλά μια μικρή συσκευή επάνω, μέσω της οποίας ρυθμίζει το τρέμουλο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης