Η Fiat «μεταναστεύει» σε Ολλανδία και Βρετανία

Η Fiat «μεταναστεύει» σε Ολλανδία και Βρετανία

«Δεν εγκαταλείπει την Ιταλία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Fiat «μεταναστεύει» σε Ολλανδία και Βρετανία
Εγκρίθηκε σήμερα από τους μετόχους της Fiat SpA το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για τη μεταφορά της έδρας της από την Ιταλία στην Ολλανδία.

Οι μέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας συμφώνησαν στη συγχώνευση της εταιρείας με την ολλανδική Fiat Investments NV. Η συνδυασμένη εταιρεία θα μετονομαστεί σε Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) και θα ελέγχει το 100% την Chrysler.

Η Fiat «μεταναστεύει» στην Ολλανδία μετά από 115 χρόνια στο Τορίνο, ωστόσο «δεν εγκαταλείπει την Ιταλία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Sergio Marchionne προσθέτοντας ότι "μόνο η εταιρεία συμμετοχών θα οργανωθεί με βάση το νομικό δίκαιο της Ολλανδίας".

Την ίδια στιγμή η φορολογική έδρα της εταιρείας θα μεταφερθεί στο Λονδίνο. Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να τηρούνται οι σχετικές διατάξεις ο Marchionne και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη θα έχουν γραφεία στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιούνται στο μέλλον ορισμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. 

Η εταιρεία σχεδιάζει ταυτόχρονα την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο μισό του Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης