Ψάχνουν το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia στο πιο αχαρτογράφητο σημείο του πλανήτη

Ψάχνουν το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia στο πιο αχαρτογράφητο σημείο του πλανήτη

Για την συγκεκριμένη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού γνωρίζουμε λιγότερα από ότι για το φεγγάρι, λένε οι ειδικοί

Ψάχνουν το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia στο πιο αχαρτογράφητο σημείο του πλανήτη
Σε μια πολύ παραστατική αντιστοίχηση προέβη η ομάδα των Αυστραλών εμπειρογνωμόνων για να δείξει πόσο δύσκολη είναι πλέον η επιχείρηση ερευνών για το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών: Το συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη όπου μετατίθενται τώρα οι έρευνες θεωρείται λιγότερο γνωστό και χαρτογραφημένο από τη Σελήνη! 



Κλείσιμο

Όπως επισημαίνουν μάλιστα οι ειδικοί, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: Οι χάρτες των επιφανειών του πλανήτη Άρη και της Αφροδίτης θεωρούνται περίπου 250 φορές περισσότερο ακριβείς από την υποθαλάσσια περιοχή που ερευνούν οι ειδικοί. 

Το κυνήγι της πτήσης 370 παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπλοΐας, καθώς τόσους μήνες μετά, ούτε ένα στοιχείο του αεροπλάνου που μετέφερε 239 ανθρώπους από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο δεν έχει βρεθεί. 

Μετά από πολύμηνες εργασίες, οι ειδικοί «κυνηγοί» του Boeing κατέληξαν στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να συνετρίβη στον νότιο Ινδικό, σε σημείο εντελώς εκτός της πορείας του, και έκτοτε ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τα απέραντα νερά. 

Σύμφωνα πάντως με τις προσδοκίες των επιστημόνων, όταν η επιχείρηση ολοκληρωθεί, ακόμα και χωρίς να βρεθεί το παραμικρό από το αεροσκάφος, τότε η υποβρύχια αυτή περιοχή του Ινδικού θα είναι η καλύτερα και λεπτομερέστερα χαρτογραφημένη περιοχή των ωκεανών της γης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης