Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν η ΕΕ να αγοράσει τα γαλλικά Μιστράλ με προορισμό τη Ρωσία

Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν η ΕΕ να αγοράσει τα γαλλικά Μιστράλ με προορισμό τη Ρωσία

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να απαγορεύσουν την πώληση αμυντικού υλικού στη χώρα αυτή

Γερμανοί βουλευτές ζήτησαν η ΕΕ να αγοράσει τα γαλλικά Μιστράλ με προορισμό τη Ρωσία
Βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ πρότειναν να αγοραστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από το ΝΑΤΟ τα δύο ελικοπτεροφόρα πολεμικά πλοία Μιστράλ που η Γαλλία πρόκειται να παραδώσει στη Ρωσία.

"Μιστράλ: να μην παραδοθούν στη Ρωσία, βοηθήστε τη Γαλλία, ενισχύστε τις δυνατότητες της ΕΕ/του ΝΑΤΟ, αγοράστε τα από τη Γαλλία" έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο βουλευτής του CDU Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Την Τρίτη ένας άλλος Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ, ο Καρλ Λάμερς, είχε ζητήσει "να εξεταστεί κατά πόσον είναι εφικτή η αγορά των Μιστράλ από το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ" ώστε να μην περάσουν τα δύο πλοία στα χέρια της Μόσχας.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να απαγορεύσουν την πώληση αμυντικού υλικού στη χώρα αυτή. Η απαγόρευση ωστόσο δεν αφορά τα συμβόλαια που έχουν ήδη συναφθεί.

"Όπως κάθε φυσιολογική βιομηχανία, αυτό που μας απασχολεί είναι να ικανοποιήσουμε τον πελάτη μας και να εκτελέσουμε το συμβόλαιο", διαβεβαίωσε στις αρχές της εβδομάδας ο Ερβέ Γκιγιού, ο διευθυντής του γαλλικού ομίλου DCNS που έχει αναλάβει την κατασκευή των δύο Μιστράλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης