Νταβούτογλου: «Ναι» της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Νταβούτογλου: «Ναι» της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει πως η ισλαμιστική οργάνωση συμφωνεί να εκπροσωπηθεί της από την Παλαιστινιακή αρχή στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Νταβούτογλου: «Ναι» της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Τη στιγμή που η Λωρίδα της Γάζας δε σταματάει να μετράει τις πληγές της, η Χαμάς συμφώνησε να εκπροσωπηθεί από την Παλαιστινιακή Αρχή στις συνομιλίες για εκεχειρία έπειτα από την πρόταση για διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του στην Ντόχα του Κατάρ με τον Χάλεντ Μεσάαλ, τον ηγέτη της ισλαμιστικής οργάνωσης, η Χαμάς λέει «ναι» για διαπραγματεύσεις ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός άσκησε δριμεία κριτική στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως απέρριψε 24ωρη εκεχειρία, προτιμώντας ένα 12ωρο «παράθυρο».

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους Times of Israel εντοπίστηκε ένα ακόμα τούνελ της Χαμάς αυτή τη φορά σε μικρή κλινική του ΟΗΕ κοντά στην περιοχή Χαν Γιουνίς.

Παρά την προσπάθεια των ανδρών του στρατού να καταστρέψουν την υπόγεια σήραγγα με προσοχή, τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό της πυροδοτήθηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης