Η ΕΕ αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία κατά 50 εκατ. ευρώ

Η ΕΕ αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία κατά 50 εκατ. ευρώ

Με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ θα αυξήσει την βοήθεια προς την Συρία η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η κρίση βαθαίνει καθημερινά στην περιοχή

Η ΕΕ αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία κατά 50 εκατ. ευρώ
Το ποσόν των 50 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ- για ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία. Το ποσόν αυτό προστίθεται στα εκατό εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη δώσει η ΕΕ στην χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο από τον Μάρτιο του 2011.

Μέχρι σήμερα στη Συρία έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους 170.000 άνθρωποι και από τον πληθυσμό των 23 εκατομμυρίων, ο μισός έχει εκτοπιστεί σε γειτονικές χώρες ή στην Ευρώπη. Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης το ποσόν των 125 εκατομμυρίων ευρώ για να δοθεί ως βοήθεια στις γειτονικές χώρες που δέχονται πρωτοφανή ροή Σύριων προσφύγων. Ήδη αυτές οι χώρες έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ με το ποσόν των 75 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «European Neighbourhood Instrument», (ΕΝΙ).

«Η συριακή σύγκρουση ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η ΕΕ, με περίπου 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους στο εσωτερικό της χώρας και 2,8 εκατομμύρια πρόσφυγες να έχουν άμεση ανάγκη από ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια.

Κλείσιμο
Από τον Μάρτιο του 2011 που άρχισε η κρίση στη Συρία πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, όπως Τουρκία, Αίγυπτο και Ιράκ, ενώ περισσότεροι από 120.000 Σύριοι έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη ζητώντας άσυλο, είτε ταξιδεύοντας δια ξηράς, είτε διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, κάνοντας επικίνδυνα ταξίδια στη Μεσόγειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης