Φρίκη στη Γάζα: Ακόμα ένα σχολείο στόχος βομβαρδισμών

Φρίκη στη Γάζα: Ακόμα ένα σχολείο στόχος βομβαρδισμών

Μόλις 47 δευτερόλεπτα έχουν στην διάθεσή τους οι κάτοικοι για να κρυφτούν στα καταφύγια – Βόμβες σε σχολείο του ΟΗΕ που είχε γίνει καταφύγιο, ενώ στην πόλη Τούφα άρματα μάχης σκότωσαν μικρά παιδιά - Τετράωρη εκεχειρία από τις 15:00 ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί

Φρίκη στη Γάζα: Ακόμα ένα σχολείο στόχος βομβαρδισμών
Ένα φρικτό θέαμα αντίκρισαν οι διασώστες που έσπευσαν στο κατεστραμμένο σχολείο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που βομβαρδίστηκε σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 20 άνθρωποι (16 οι νεκροί, σύμφωνα με υπηρεσίες αρωγής): Διαμελισμένα πτώματα να κείτονται στους διαδρόμους και το πάτωμα του σχολείου να είναι μέσα στο αίμα...



Μαζί με τα 16 θύματα από το σχολείο του ΟΗΕ, συνολικά σήμερα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε την επίθεση κατά της Χαμάς. Ο συνολικός απολογισμός της 22ήμερης επίθεσης να διαμορφώνεται στους 1.280 νεκρούς και στους 7.170 τραυματίες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στην Τούφα, προάστιο βορειο-ανατολικά της πόλης της Γάζας, έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών τανκς.
Κλείσιμο

Στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού θάλακα, στο Χαν Γιούνες, επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές οβίδες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών της Γάζας Ασραφ αλ-Κούντρα. Τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα στην ίδια τοποθεσία.

Στην ίδια περιοχή, οκτώ Παλαιστίνιοι της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν τη νύκτα κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.



Τα πυρά του ισραηλινού στρατού πέφτουν αδιάκοπα στον παλαιστινιακό θύλακα, ο άμαχος πληθυσμού του οποίου πληρώνει βαρύ τίμημα στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από τις 15:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) , δήλωσε μια εκπρόσωπος του μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.



Το σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα είναι το τρίτο που βομβαρδίζεται, μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, το σχολείο θηλέων βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια και ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε "κτύπησε" ένα μπάνιο και δύο αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου. Εκτός του κτιρίου βρέθηκαν όπλα, ενώ το σχολείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο.



Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες στην Γάζα. Μόλις 47 δευτερόλεπτα έχουν στην διάθεσή τους οι κάτοικοι στην εμπόλεμη περιοχή για να κρυφτούν στα καταφύγια από την ώρα που ενημερώνονται ότι θα τους βομβαρδίσουν, αποκαλύπτει η "Jerusalem Post".



Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σήμερα το πρωί στη Γάζα καταστράφηκαν τρία τούνελ της Χαμάς, ενώ, σύμφωνα με την "Jerusalem Post" οι ισραηλινοί εντόπισαν μέσα σε αυτά όπλα, χάρτες και εκρηκτικά.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ μετρά την απώλεια 53 στρατιωτών, στον βαρύτερο απολογισμό για τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις από τον πόλεμο στον νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ το 2006. Τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός, έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

Στο μεταξύ ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, σε συνέντευξή του στα ρωσικά ΜΜΕ, κάλεσε την σιιτική ισλαμιστική οργάνωση Χεμπολάχ να ενώσει τις δυνάμεις της με την παλαιστινιακή οργάνωση  στον αγώνα κατά του Ισραήλ.



Καθώς συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα με το Ισραήλ να σφυροκοπά ανελέητα στόχους της Χαμάς και της Τζιχάντ αλλά και τζαμιά που χρησιμοποιούνται για στρατιωτική δράση και την παλαιστινιακή οργάνωση να εκτοξεύει βροχή ρουκετών κατά ισραηλινών θέσεων, οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατευτούν από τα πυρά χωρίς να... βλέπουν μπροστά τους. Από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς της ισραηλινής αεροπορίας κτυπήθηκε ο μοναδικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ηλεκτρικό το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας. "Το Ισραήλ πάει τη Γάζα πίσω, στη Λίθινη Εποχή", σχολιάζουν διεθνείς αναλυτές που βλέπουν με συμπάθεια τους Παλαιστίνιους.



Στο μεταξύ, σε διπλωματικό επίπεδο, οι αποτυχημένες μέχρι τώρα προσπάθειες του Καΐρου για την εκτόνωση της κρίσης και την επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας, ανάγκασαν την Αίγυπτο να αναλάβει εκ νέου δράση. Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", η αιγυπτιακή κυβέρνηση ετοιμάζει μία νέα πρόταση για άμεση κατάπαυση του πυρός την οποία αναμένεται να καταθέσει στα εμπλεκόμενα μέρη.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, επιμένει ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα είναι μακρύς κι ότι "η Γάζα πέφτει θύμα του εξτρεμισμού της Χαμάς". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης