«Χτύπημα» των ΗΠΑ στην ενέργεια, τα όπλα και τις τράπεζες της Ρωσίας

«Χτύπημα» των ΗΠΑ στην ενέργεια, τα όπλα και τις τράπεζες της Ρωσίας

Ομπάμα: Αν η Ρωσία συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται

«Χτύπημα» των ΗΠΑ στην ενέργεια, τα όπλα και τις τράπεζες της Ρωσίας
Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, δια στόματος Ομπάμα, ανακοίνωσαν νέες, αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη στάση της στην κρίση της Ουκρανίας.

«Αν η Ρωσία συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, τότε το κόστος γι' αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει» ξεκαθάρισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του την Τρίτη ανακοινώνοντας τα μέτρα που λαμβάνει η Αμερική στον τομέα της ενέργειας, των όπλων και των τραπεζών της Ρωσίας.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια υπενθύμιση ότι οι ΗΠΑ εννοούν ό,τι λένε. Θα σταθούμε στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα για τα δικαιώματα και την ελευθερία των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο αμερικανός πρόεδρος είναι η απαγόρευση σε τρεις ρωσικές τράπεζες (Bank of Moscow, Russian Agricultural Bank, και VTB Bank OAO) της λήψης νέων μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε ότι η Δύση σέρνεται σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο αλλά προειδοποίησε ότι η υπομονή των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχει αρχίσει να εξαντλείται με την κυβέρνηση Πούτιν.
Κλείσιμο
 
«Δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν χρειαζόταν να γίνει έτσι. Είναι μια επιλογή που έκαναν η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν ειδικότερα έχουν κάνει» κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης