Τζον Κέρι: Προετοιμάζουμε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Τζον Κέρι: Προετοιμάζουμε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

«Βρισκόμαστε με την Ευρώπη σε μια διαδικασία εξέτασης νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός 

Τζον Κέρι: Προετοιμάζουμε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μια νέα σειρά κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας των ενεργειών της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετούσε επιπλέον οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

«Βρισκόμαστε με την Ευρώπη σε μια διαδικασία εξέτασης νέων κυρώσεων» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Κέρι στη συνάντηση που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν.

«Εμείς και οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα λάβουμε επιπλέον μέτρα και θα επιβάλουμε πιο αυστηρές κυρώσεις σε θεμελιώδεις τομείς της ρωσικής οικονομίας, αν αυτό πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο Κέρι, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά ο αμερικανός υπουργός άφησε για μία ακόμη φορά ανοικτή την πόρτα προς τον «(ρώσο) πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν να επιλέξει να πιέσει τους αυτονομιστές» αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Επίσης ο Κέρι κατηγόρησε «τους Ρώσους και τους αυτοαποκαλούμενους εθελοντές τους ότι συνεχίζουν να στέλνουν όπλα, χρήματα και άνδρες στην άλλη πλευρά των συνόρων».

«Το βλέπουμε. Υπάρχουν προφανείς ενδείξεις γι’ αυτό», κατήγγειλε ο Κέρι επισημαίνοντας ότι είχε μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης