Κίνα: Νεκροί από τρομοκρατική επίθεση εξτρεμιστών Ουιγούρων

Κίνα: Νεκροί από τρομοκρατική επίθεση εξτρεμιστών Ουιγούρων

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Σιντζιάνγκ - Πληροφορίες ότι τα θύματα είναι Κινέζοι Χαν

Κίνα: Νεκροί από τρομοκρατική επίθεση εξτρεμιστών Ουιγούρων
 

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Σάτσε της επαρχίας Σιντζιάνγκ, έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα εξτρεμιστών Ουιγούρων.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της «τρομοκρατικής επίθεσης», στην περιοχή όπου κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι.

Τα περισσότερα από τα θύματα φέρονται να είναι Κινέζοι Χαν, με τους οποίους σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις την τελευταία περίοδο, ενώ το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία βρίσκεται στην καρδιά της επαρχίας όπου ζουν οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο BBC τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν κάνει ακόμα αναφορά του περιστατικού, ίσως για να αποφευχθεί πυροδότηση νέων επεισοδίων.

Κλείσιμο

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, πολλά είναι τα βίαια περιστατικά στην περιοχή, ενώ με αίμα βάφτηκαν σταθμοί του μετρό και του τρένου από επίθεση εξτρεμιστών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua άνδρες της κινεζικής αστυνομίας επιτέθηκε στους τρομοκράτες που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρι, σκοτώνοντας δεκάδες.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα, η ομάδα αρχικά πραγματοποίησε επίθεση σε τοπικό αστυνομικό τμήμα και κυβερνητικά κτίρια στη συνοικία Ελιξκού, της περιοχής Σάτσε, ενώ το κύμα βίας προχώρησε μέχρι την πόλη Χουανγκντί, όπου εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε πολίτες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης