Ουκρανία: Οι συγκρούσεις εμποδίζουν τους ερευνητές να προσεγγίσουν το Boeing

Ουκρανία: Οι συγκρούσεις εμποδίζουν τους ερευνητές να προσεγγίσουν το Boeing

Έκκληση του ολλανδού πρωθυπουργούγια κατάπαυση του πυρός ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους

Ουκρανία: Οι συγκρούσεις εμποδίζουν τους ερευνητές να προσεγγίσουν το Boeing
Οι σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία εμπόδισαν και σήμερα τους Ολλανδούς και Αυστραλούς ερευνητές να μεταβούν στο σημείο συντριβής του Boeing 777.

Όπως ανέφερε και το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, οι μάχες που πραγματοποιούνται στην περιοχή για τον έλεγχο πολλών οικισμών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα συντρίμμια του Boeing, εμποδίζουν το έργο των ερευνητών.

«Σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις κατά μήκος της διαδρομής που οδηγεί στον τόπο της καταστροφής», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Κλείσιμο
Εδώ και τρεις μέρες επιχειρούν μάταια οι ερευνητές να προσεγγίσουν το σημείο του μοιραίου  Boeing, το οποίο ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, εξαιτίας των συγκρούσεων.

Την ίδια στιγμή ο ολλανδός πρωθυπουργός έκανε έκκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας να ζητήσει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβαση των ερευνητών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύτηκε στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη του στόχου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Περισσότερες από 200 σοροί θυμάτων έχουν περισυλλεγεί και μεταφερθεί στην Ολλανδία για αναγνώριση. Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο σημείο όπου κατερρίφθη το Boeing 777 της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης