Ρέντζι: Το μέλλον της Ιταλίας θα κριθεί στη Γερουσία

Ρέντζι: Το μέλλον της Ιταλίας θα κριθεί στη Γερουσία

«Οι επόμενες ημέρες δεν μπορούν να χαραμιστούν, διότι μόνον οι δομικές αλλαγές θα μας επιτρέψουν να φανούμε αξιόπιστοι», σχολίασε

Ρέντζι: Το μέλλον της Ιταλίας θα κριθεί στη Γερουσία
«Από την επιμονή και τη συνέπειά σας εξαρτάται μεγάλο μέρος της πορείας της χώρας στο μέλλον», ανέφερε σε επιστολή του στους γερουσιαστές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι.

Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση της Γερουσίας –την δραστική μείωση του αριθμού των μελών της και την κατάργηση της απευθείας εκλογής των γερουσιαστών από τους πολίτες– ο Ρέντζι σημείωσε ότι:

«Οι επόμενες ημέρες δεν μπορούν να χαραμιστούν, διότι μόνον οι δομικές αλλαγές θα μας επιτρέψουν να φανούμε αξιόπιστοι και να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την αναγκαία ευελιξία που χρειάζεται για να πετύχουμε την ανάπτυξη και την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας».

Κλείσιμο
Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει θέσει ως χρονικό όριο την 8η Αυγούστου για την πρώτη έγκριση από τη γερουσία της μεταρρύθμισης.

Η προσπάθεια του Ρέντζι όμως προσκρούει στις χιλιάδες τροπολογίες που έχουν καταθέσει οι γερουσιαστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο και στην αρνητική στάση μέρους των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ίδιας της συμπολίτευσης.

«Η νομοθετική αυτή περίοδος θα πρέπει να σηματοδοτήσει μια ουσιαστική στροφή στην ιστορία της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια επανάσταση προς όφελος της χώρας» σημείωσε ακόμη στην επιστολή του προς τους γερουσιαστές της πλειοψηφίας ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης