Ο Ομπάμα τα... έφαγε τα ψωμιά του

Ο Ομπάμα τα... έφαγε τα ψωμιά του

Πλέον τον απασχολεί μόνο η καλοπέρασή του: Να απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα, το γκολφ, αλλά και τα γεύματα σε πανάκριβα εστιατόρια

Ο Ομπάμα τα... έφαγε τα ψωμιά του
O Oμπάμα συμπεριφέρεται λες και έχει ήδη αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει γκολφ και να απολαμβάνει το φαγητό σε πανάκριβα εστιατόρια, επισημαίνουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου. 

Κι ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Μάρθας Βίνεγιαρντ, η New York Τimes και ο αμερικανικός ιστότοπος Politico επισημαίνουν ότι, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει διεθνή αλλά και εσωτερικά θέματα, δείχνει ότι στη δεύτερη θητεία του έχει επαναπαυτεί, σαν να έχει τελειώσει ο πολιτικός του ρόλος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους New York Times, η στρατηγική που ακολουθεί σε θέματα όπως το Συριακό, το Μεσανατολικό αλλά και το Μεταναστευτικό στις ΗΠΑ αποδεικνύουν πως ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος στις ΗΠΑ δείχνει πως έχει ήδη ολοκληρώσει αυτά που θα ήθελε να κάνει στο Λευκό Οίκο και το μόνο που τον απασχολεί, πλέον, είναι η καλοπέρασή του: Να απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα, το γκολφ αλλά και τα γεύματα σε πανάκριβα εστιατόρια.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το CNN, η πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει ότι αν γίνονταν σήμερα προεδρικές εκλογές δεν θα ψήφιζε τον Ομπάμα αλλά τον πολιτικό του αντίπαλο και επίμονο μορμόνο, Μιτ Ρόμνει. Το 53% θα ψήφιζε τον Ρόμνει και το 44% τον Ομπάμα.Ομως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πτοείται από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης καθώς τον περιμένει μία έπαυλη αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Μάρθας Βίνεγιαρντ, εκεί όπου θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του.Κάθε καλοκαίρι ο Ομπάμα επισκέπτεται με την οικογένειά του την περιοχή.

Μάλιστα, φέτος ένας ιδιοκτήτης καφετέριας είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία νέα γεύση παγωτού με τη σφραγίδα του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ομπάμα θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον στις 9 Αυγούστου με προορισμό το Μάρθας Βίνεγιαρντ, στη Μασαχουσέτη για να ξεκουραστεί μετά από μία αρκετά δύσκολη χρονιά με τη δημοτικότητά του να μειώνεται επικίνδυνα. Η έπαυλη βρίσκεται «πάνω» στη θάλασσα και ανήκει σε χρηματοδότη του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Από το 2008, που ανέλαβε για πρώτη φορά το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, ο Ομπάμα απολαμβάνει κάθε καλοκαίρι τις διακοπές του στο κοσμικό νησί της Μασαχουσέτης.Οι διακοπές του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειας του έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια, την ώρα που το «πορτοφόλι» της μέσης οικογένειας στις ΗΠΑ δεν αντέχει παρά 3,8 ημέρες διακοπών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης