Εντυπωσιακό βίντεο: Κατεδαφίστηκαν οι πύργοι του Oxfordshire

Εντυπωσιακό βίντεο: Κατεδαφίστηκαν οι πύργοι του Oxfordshire

Οι τρεις πύργοι ψύξης του εγκαταλελειμμένου ενεργειακού σταθμού στο Oxfordshire κατεδαφίστηκαν από 180 κιλά εκρηκτικών

 Εντυπωσιακό βίντεο: Κατεδαφίστηκαν οι πύργοι του Oxfordshire
Για τέσσερις δεκαετίες στόλιζαν τον ορίζοντα της περιοχής. Χθες, οι τρεις ιστορικοί πύργοι μετατράπηκαν σε ένα σύννεφο καπνού. Οι τρεις πύργοι του ενεργειακού σταθμού Didcot A στο Oxfordshire στη Βρετανία κατεδαφίστηκαν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από 180 κιλά εκρηκτικών. Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής αψήφησαν την οδηγία, που έδωσε η εταιρία RWE npower, να μείνουν μακριά απ' την τοποθεσία και έχασαν τον ύπνο τους για να δουν την έκρηξη ζωντανά.



Κλείσιμο
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης εξέφρασε την απογοήτευση του όμως η npower δήλωσε πως το χρονοδιάγραμμα της έκρηξης επιλέχθηκε ανάμεσα στις 3 και τις 5 πμ για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το νέφος της σκόνης που θα έπληττε τους δρόμους και το σιδηροδρομικό σταθμό που είναι κοντά.



Ο συναγερμός ήχησε 15 λεπτά πριν την έκρηξη στις 5 πμ. Περίπου 1.500 άνθρωποι μαζεύτηκαν για να δουν το εκρηκτικό θέαμα, καθώς για όσους επέλεξαν να δουν την έκρηξη στο διαδίκτυο υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Ο σταθμός καύσης άνθρακα σταμάτησε να λειτουργεί το Μάρτιο του προηγούμενου έτους έχοντας ιστορία απ' το 1970. Ο γειτονικός σταθμός αερίου, Didcot B, συνεχίζει να λειτουργεί.



Το Twitter είχε την τιμητική του, με τους κατοίκους τις περιοχής να εκφράζουν ανάμεικτα συναισθήματα για τους πύργους. Δεν εκτιμούσαν όλοι τη θέα που πρόσφεραν, όμως υπήρχαν πολλοί που ένιωσαν θλίψη για την κατεδάφιση τους.



Χαρακτηριστικό ήταν το tweet κατοίκου της περιοχής: '''Μπουμ! Πάει ακόμα ένα μέρος της παιδικής μου ηλικίας''.



Κάποιος άλλος έγραψε: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως 3 από τους πύργους Didcot κατεδαφίστηκαν απόψε».



Κάποιοι από αυτούς που παρακολούθησαν την έκρηξη ζωντανά τη χαρακτήρισαν ''επική'', και άλλοι πως είναι ''δραματικό το να τη βλέπεις'' και ''περίεργο συναισθηματικά''.

Ο Mark Coleman, διευθυντής της εταιρίας Coleman & Company, είπε πως η δουλειά εξελίχθηκε ομαλά και ήταν ικανοποιημένος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης