Ουκρανία: Πύραυλος έριξε το μοιραίο Boeing της Malaysia

Ουκρανία: Πύραυλος έριξε το μοιραίο Boeing της Malaysia

Σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο, που επικαλείται το πόρισμα από την επεξεργασία των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους - Ακολούθησε ξαφνική αποσυμπίεση και η συντριβή

Ουκρανία: Πύραυλος έριξε το μοιραίο Boeing της Malaysia
Τη στιγμή που, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία που παρέσυρε στο θάνατο 298 ανθρώπους, συνιστά έγκλημα πολέμου, Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι το μοιραίο Boeing
777 επλήγη από πύραυλο.

Επικαλούμενος το πόρισμα από την επεξεργασία των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους, ο Ουκρανός αξιωματούχος έκανε λόγο για αποσυμπίεση, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη πυραύλου.

Κλείσιμο
«Σύμφωνα με διεθνείς ερευνητές, τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι τα αίτια καταστροφής και συντριβής του αεροπλάνου ήταν η τεράστια αποσυμπίεση που προήλθε από έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε ο πύραυλος στην άτρακτο» διευκρίνισε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.

Όπως εξήγησε, η πληροφορία αυτή προέρχεται από ειδικούς που ανέλυσαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας,  τα στοιχεία που προκύπτουν από τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, τα οποία εξετάζονται στη Μεγάλη Βρετανία, δείχνουν πως το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 επλήγη από θραύσματα πυραύλου, τα οποία προκάλεσαν την ξαφνική αποσυμπίεση της καμπίνας και οδήγησε στη συντριβή του κοντά στο Ντόνετσκ.

Σημειώθηκε «ξαφνική αποσυμπίεση», αφού το αεροπλάνο χτυπήθηκε από θραύσματα προερχόμενα από πύραυλο, είπε χαρακτηριστικά ο Λισένκο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει από ποια πλευρά μπορεί να προήλθε ο πύραυλος αυτός.

Εντούτοις, εκπρόσωπος του Ολλανδικού Συμβουλίου Ασφάλειας (OVV) δήλωσε πως δεν παραχώρησε καμία πληροφορία στην Ουκρανία ώστε το υπουργείο να προβαίνει σε ανάλογες ανακοινώσεις.

Η Σάρα Βερνόοιγ του OVV δήλωσε στον Independent: «Δε μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο σχετικά με την πηγή του κυρίου Λισένκο. Δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ούτε να πούμε τίποτα σχετικά με πληροφορίες από τα μαύρα κουτιά προς το παρόν, για το καλό της έρευνας».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως στόχος των Ολλανδών είναι να αναλύσουν και να συνδυάσουν πληροφορίες που προκύπτουν από τα στοιχεία των καταγραφέων πτήσεως, πριν ανακοινωθεί τίποτα.

«Αποσπασματικές πληροφορίες δεν προέρχονται από την έρευνα», συμπλήρωσε η Βερνόοιγ, η οποία δε διέψευσε παρόλα αυτά τον Λισένκο.

Στο μεταξύ, τα επίσημα πρώτα στοιχεία των ερευνών για την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την 1η Αυγούστου.







Την ίδια ώρα, ομάδα εμπειρογνωμόνων απέτυχε για δεύτερη φορά να πλησιάσει στο σημείο της τραγωδίας εξαιτίας των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Η ομάδα Ολλανδών και Αυστραλών ειδικών εμποδίστηκε από τα βίαια επεισόδια και παραμένει στην περιοχή Σακχτάρτσκ, περίπου 30 χλμ από το σημείο της συντριβής.


 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης