Ουκρανία: Μάχες εμπόδισαν τους ερευνητές να προσεγγίσουν το Boeing 777

Ουκρανία: Μάχες εμπόδισαν τους ερευνητές να προσεγγίσουν το Boeing 777

Έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τα αίτια της συντριβής και να εντοπίσουν τις σορούς των επιβαινόντων που δεν έχουν ακόμα βρεθεί - Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει σε περιοχές κοντά στον τόπο του δυστυχήματος

Ουκρανία: Μάχες εμπόδισαν τους ερευνητές να προσεγγίσουν το Boeing 777
Η προσπάθεια της διεθνούς δύναμης αστυνομικών και εμπειρογνωμόνων -για δεύτερη μέρα- να προσεγγίσει το σημείο συντριβής του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, αποδείχθηκε και τη Δευτέρα άγονη, λόγω σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή.

Αιτία στάθηκαν οι μάχες, για τον έλεγχο πολλών οικισμών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα συντρίμμια του Boeing, οι οποίες μαίνονται από το πρωί, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο ουκρανικός στρατός.

Η ομάδα των ερευνητών είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει το σημείο και την Κυριακή, όμως δεν τα κατάφερε λόγω της εκτεταμένης βίας.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι τα μέλη του που ταξίδευαν μαζί με Αυστραλούς και Ολλανδούς ειδικούς αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ντονέτσκ για «λόγους ασφαλείας».

Ο ηγέτης των ανταρτών Βλαντίμιρ Αντιουφέγεφ δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ντονέτσκ ότι οι αυτονομιστές που συνόδευαν την ομάδα των ειδικών στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν μπροστά σε μάχες και γύρισαν πίσω.
Κλείσιμο

Νωρίτερα σήμερα, οι ολλανδικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι οι ιατροδικαστές και αστυνομικοί από την Ολλανδία και την Αυστραλία που ήθελαν να μεταβούν στο σημείο της συντριβής, για να διερευνήσουν τα αίτια της συντριβής και να εντοπίσουν τις σορούς των επιβαινόντων που δεν έχουν ακόμα βρεθεί, είχαν αναγκαστεί να επιστρέψουν καθώς ακούγονταν «εκρήξεις» σε κοντινό σημείο.


Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει πλησίον του τόπου της συντριβής

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι εισήλθαν σε πολλές πόλεις που τελούσαν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και οι οποίες βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, ενώ ανέκτησαν τον έλεγχο ενός στρατηγικής σημασίας λόφου που βρίσκεται σε κοντινό σημείο.

Ειδικότερα, οι στρατιώτες εισήλθαν στις πόλεις Σαχτάρσκ και Τόρεζ, στο ανατολικό Ντονέτσκ και ανέκτησαν τον έλεγχο του λόφου Σαβούρ-Μογκουίλα διευκρίνισαν οι ουκρανικές δυνάμεις σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσαν. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν επίσης στο Σνιτζνέ, σε κοντινή απόσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο λόφος «Σαβούρ Μογκουίλα συνιστά ένα στρατηγικής σημασίας ύψωμα στα σύνορα των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και εκείνου του Ροστόφ στη Ρωσία, από όπου οι τρομοκράτες βάλλουν εναντίον των Ουκρανών στρατιωτών και κάποιων χωριών, κυρίως του Μαρινίβκα» υπογράμμισε η ουκρανική προεδρία σε μία χωριστή ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίσει εάν ενδεχομένως υπάρχουν θύματα.

Βόρεια του Ντονέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις επίσης ανέφεραν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Ντεμπαλτσέβε και ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους παρουσία με στόχο την «απελευθέρωση» του προπυργίου των ανταρτών Γκορλίβκα. Τέλος, ανέφεραν ότι εισήλθαν στην πόλη Λουτουγκινέ στην περιοχή του Λουχάνσκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης