Ζημιές και καταστροφές από πλημμύρες στη Ρουμανία

Ζημιές και καταστροφές από πλημμύρες στη Ρουμανία

Συνολικά 70 κατοικίες πλημμύρισαν, μία γέφυρα και τέσσερις πεζογέφυρες καταστράφηκαν - Σε «πορτοκαλί συναγερμό» έχουν τεθεί έξι επαρχίες λόγω προειδοποιήσεων για ισχυρές βροχοπτώσεις από έως τα ξημερώματα της Τρίτης

Ζημιές και καταστροφές από πλημμύρες στη Ρουμανία
Το τελευταίο 24ωρο την επαρχία Μπίστριτα - Νασάουντ, στη βορειανατολική Ρουμανία, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα, έχουν προκληθεί ζημιές και προβλήματα.

Να σημειωθεί πως συνολικά 70 κατοικίες πλημμύρισαν, μία γέφυρα και τέσσερις πεζογέφυρες καταστράφηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων στην περιοχή Βαλέα Μαρίιλορ για να απομακρύνουν τουρίστες από ξενώνες που πλημμύρισαν, σύμφωνα με την επιθεώρηση έκτακτων καταστάσεων της επαρχίας. Σε έναν από τους ξενώνες διέμεναν 26 συμμετέχοντες σε διεθνή θρησκευτική κατασκήνωση, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλη περιοχή.

Εξάλλου, ζημιές από πλημμύρες προκλήθηκαν την Κυριακή σε 57 κατοικίες και καταστήματα στην πόλη Σαντιοράνα.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, σε «πορτοκαλί συναγερμό» έχουν τεθεί έξι επαρχίες στη νότια και νοτιοδυτική Ρουμανία, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις από σήμερα το απόγευμα έως τα ξημερώματα.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης, Λίβιου Ντραγκνέα στη διάρκεια σύσκεψης -την Κυριακή- της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, κάλεσε τους επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων στις νοτιοδυτικές και δυτικές επαρχίες να παραμείνουν στα γραφεία τους και να συντονίσουν τις ενέργειες των αρμόδιων οργάνων, ώστε να αποτραπούν πιθανά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, ανέφερε: «Δυστυχώς, η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες μέρες, αναμένεται υπερχείλιση ποταμών. Είναι σημαντικό όλοι να δράσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης