Τρεις γυναίκες καταγγέλλουν το φεστιβάλ Comic-Con

Τρεις γυναίκες καταγγέλλουν το φεστιβάλ Comic-Con

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εκτός από τα κουστούμια και τη φαντασία του φεστιβάλ Comic-Con, την προσοχή τράβηξαν τρεις γυναίκες που κατηγορούν τους διοργανωτές ότι αδρανούν μπροστά σε χυδαίες συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση

Τρεις γυναίκες καταγγέλλουν το φεστιβάλ Comic-Con
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε εκτός απ' τα κουστούμια και τη φαντασία του φεστιβάλ Comic-Con, την προσοχή τράβηξαν τρεις γυναίκες που κατηγορούν τους διοργανωτές ότι αδρανούν μπροστά σε χυδαίες συμπεριφορές και σεξουαλική παρενόχληση.

Αυτές οι γυναίκες από τη Φιλαδέλφεια ίδρυσαν το Geeks for CONsent και έχουν ήδη μαζέψει 2.600 υπογραφές διαδικτυακά για τη δημιουργία πολιτικής κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης από τους διοργανωτές του Comic-Con.

Το γεγονός που πυροδότησε τις κριτικές ήταν όταν ο Ντουέιν «Ροκ» Τζόνσον εμφανίστηκε απρόσμενα στο Comic-Con, για την προώθηση της νέας ταινίας «Hercules», αλλά δεν ήταν μόνος του... Δέκα ημίγυμνες γυναίκες στάθηκαν μαζί του στη σκηνή, σιωπηλές, χωρίς προφανή λόγο.

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα όμως, όπως λένε οι ιδρύτριες του Geeks for CONsent, το φαινόμενο οξύνεται πολύ σε events όπως το Comic-Con που η φαντασία παίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Ο Rochelle Keyhan, 29 ετών, σκηνοθέτης και μέλος του Geeks for CONsent δήλωσε: «Είναι ειδικότερο από το ευρύτερο φαινόμενο σεξουαλικής παρενόχλησης λόγω του τόπου και των ρόλων. Θα έλεγα πως η κωμικότητα και το χαλαρό κλίμα του φεστιβάλ μπορεί να οδηγήσει σε πιο χυδαίες προσεγγίσεις. Η καταγγελία δεν κάνει μόνο το πρόσωπο που δέχεται την παρενόχληση να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και κάθε περαστικό που γίνεται μάρτυρας τέτοιων συμπεριφορών». Ο Keyhan και άλλα μέλη, φέτος πέρα από τα κουστούμια τους έφεραν προσωρινά τατουάζ με σύντομα συνθήματα όπως: «Cosplay does not equal consent».

Η Comic-Con International έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές της, την Κυριακή, μέσω του Associated Press: «Υπάρχει σαφής κώδικας δεοντολογίας όσο άφορα την όποια παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά. Ο κώδικας δεοντολογίας μπορεί να διαβαστεί τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην δεύτερη σελίδα του οδηγού που παραχωρούμε σε κάθε παρευρισκόμενο στα φεστιβάλ μας».
Κλείσιμο



Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Comic-Con, David Glanzer, είχε δηλώσει στους Los Angeles Times: «Μας απασχολεί ο οποιοσδήποτε παρευρισκόμενος ενοχληθεί από τα δρώμενα του φεστιβάλ μας».

Η Toni Darling, 24 χρονών μοντέλο, ντύθηκε Wonder Woman το Σάββατο. Σύμφωνα με εκείνη, το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης διευρύνεται πολύ περισσότερο από το Comic-Con. «Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τα κουστούμια, οι άνθρωποι που θα σε βγάλουν φωτογραφία από πίσω όταν δεν κοιτάς, θα το κάνουν όπως και να έχει, είτε φοράς κουστούμι είτε όχι». Όμως, θα ήθελε οι διοργανωτές του φεστιβάλ να πάρουν περισσότερα μέτρα για τις συγκεκαλυμμένες φωτογραφίες και το Geeks for CONsent να θέσει με σαφέστερο τρόπο τις θέσεις του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης