Σιέρα Λεόνε: Ακόμη ένας νεκρός από τον ιό Εμπολα

Σιέρα Λεόνε: Ακόμη ένας νεκρός από τον ιό Εμπολα

Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται ραγδαία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του

 Σιέρα Λεόνε: Ακόμη ένας νεκρός από τον ιό Εμπολα
Στο δρόμο προς το νοσοκομείο εξέπνευσε μια γυναίκα από τη Σιέρα Λεόνε, από τον ιό Εμπολα. Εμπιστεύονται μόνο τους θεραπευτές, όχι τους γιατρούς.

Η άτυχη γυναίκα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ωστόσο οι συγγενείς της την πήραν βίαια από εκεί προκειμένου να τη μεταφέρουν σε έναν παραδοσιακό θεραπευτή. Κατά τη μεταφορά της πίσω στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Ο Αμαντου Σίσι, γιατρός στο νοσοκομείο King Harman από όπου οι συγγενείς της γυναίκας εισέβαλαν και την απομάκρυναν από αυτό, δήλωσε ότι η αστυνομία τη βρήκε στο σπίτι του θεραπευτή.

Κλείσιμο
Η οικογένεια αρνήθηκε να παραδώσει τη γυναίκα στην αστυνομία και οι αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν προκειμένου αυτή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. «Αφησε την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της διακομιδής της σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Σίσι.

Νοσοκομειακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχει δυσπιστία απέναντι στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στη Σιέρα Λεόνε. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στις παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους, γεγονός που προβάλει εμπόδια στις προσπάθειες να περιοριστεί το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Εμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους 454 άνθρωποι.

Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται ραγδαία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης