Ο Κέρι δεν δέχεται την μη εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση

Ο Κέρι δεν δέχεται την μη εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας από την πλευρά του «απαίτησε από τον Κέρι να διατάξει τους υποτελείς του να σταματήσουν να εμποδίζουν πλέον τον ΟΑΣΕ να επιτελεί το έργο του» μέσω των παρατηρητών του, ανέφερε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας

Ο Κέρι δεν δέχεται την μη εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι απέρριψε τις διαψεύσεις του ομολόγου του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ περί της εμπλοκής της Μόσχας στην ουκρανική σύρραξη.

Ο Κέρι, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Λαβρόφ, «κάλεσε τον υπουργό (Εξωτερικών της Ρωσίας) Λαβρόφ να σταματήσει την αποστολή βαρέων όπλων, τις ρίψεις ρουκετών και τα πυρά πυροβολικού από τη Ρωσία στην Ουκρανία και να αρχίσει να συμβάλει σε μια αποκλιμάκωση της σύγκρουσης», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας από την πλευρά του «απαίτησε από τον Κέρι να διατάξει τους υποτελείς του να σταματήσουν να εμποδίζουν πλέον τον ΟΑΣΕ να επιτελεί το έργο του» μέσω των παρατηρητών του, ανέφερε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «δεν αποδέχθηκε τις διαψεύσεις του υπουργού Λαβρόφ για το γεγονός ότι τα βαρέα όπλα της Ρωσίας συμβάλλουν στη σύγκρουση», επισήμανε αμερικανός διπλωμάτης.

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν το Κίεβο και «έχουν επίσης ευθύνη για τη σφοδρή αιματοχυσία» στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αυτονομιστές και κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι μάχες αυτές —που γίνονται και σε τοποθεσίες όπου βρίσκονται τα συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο κατερρίφθη εν πτήσει από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ την 17η Ιουλίου— περιπλέκουν τις προσπάθειες των ειδικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί για να περισυλλεχθούν τα συντρίμμια αυτά και οι σοροί των θυμάτων.

«Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί μια εκεχειρία στην περιοχή των συγκρούσεων στην Ουκρανία και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους αντιμαχόμενους, με βάσει τους μηχανισμούς της συμφωνίας της Γενεύης» τον Απρίλιο, συμφώνησαν οι Λαβρόφ και Κέρι στην τηλεφωνική τους συνδιάλεξη, σύμφωνα με τη ρωσική εκδοχή σχετικά με αυτήν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης