Η Malaysia Airlines.... αλλάζει όνομα

Η Malaysia Airlines.... αλλάζει όνομα

Ειδικοί φοβούνται πως τα συνεχή δυστυχήματα θα οδηγήσουν την εταιρεία σε χρεωκοπία 

Η Malaysia Airlines.... αλλάζει όνομα
Έπειτα από την εξαφάνιση ενός αεροσκάφους της και την κατάρριψη ενός άλλου, δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπων, η αεροπορική εταιρεία  Malaysia Airlines εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει όνομα για να...ξορκίσει την ατυχία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, ειδικοί μάνατζερ θεωρούν πως η εταιρεία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει του διεθνούς ανταγωνισμού λόγω του κακού ονόματος που έχει πλέον αποκτήσει. 

Οι μετοχές της Malaysia Airlines έχουν χάσει πάνω από 29% από τις αρχές του 2014 και η εταιρεία παρουσιάζει ζημίες για τρίτη συνεχή χρονιά. Ωστόσο ειδικοί που επικαλείται η εφημερίδα θεωρούν πως η αλλαγή ονόματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς ο τουρισμός αποτελεί μια από τις βασικότερες βιομηχανίες της Μαλαισίας και μια αεροπορική εταιρεία χωρίς το όνομα της χώρας ενδεχομένως να πλήξει τον τουρισμό. 

Μια ακόμα περίπτωση που εξετάζει η  Malaysia Airlines είναι να διαχωρίσει το κομμάτι συντήρησης των αεροσκαφών, το οποίο θα αναθέσει σε άλλη εταιρεία, με σκοπό να προσεγγίσει περισσότερους ιδιώτες επενδυτές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης