#MH17: Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για ψέματα σχετικά με τα αίτια συντριβής του Boeing

#MH17: Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για ψέματα σχετικά με τα αίτια συντριβής του Boeing

Ο πρόεδρος Πούτιν κι ο Αυστραλός πρωθυπουργός συμφώνησαν να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για το έργο των εμπειρογνωμόνων

#MH17: Το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για ψέματα σχετικά με τα αίτια συντριβής του Boeing
Η Βρετανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για ψευδείς ισχυρισμούς αναφορικά με τα αίτια συντριβής του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία και είπε ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» αυτό να κατερρίφθη από πύραυλο με τον οποίο η Μόσχα είχε προμηθεύσει τους φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του το Φόρεϊν Οφις αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προβεί σε μία σειρά από αντιφατικούς ισχυρισμούς και διαψεύσεις σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνο, από την οποία σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένων δέκα Βρετανών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι η Βρετανία διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αυτονομιστές σχεδίαζαν να διασκορπίσουν τμήματα άλλων αεροσκαφών στον τόπο της συντριβής του Βοeing ώστε να αποπροσανατολίσουν τους εμπειρογνώμονες.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση ακολουθεί δηλώσεις την Πέμπτη προς τους δημοσιογράφους του Ρώσου πρεσβευτή στη Βρετανία Αλεξάντερ Γιακοβένκο ότι «δε στέκουν» οι ισχυρισμοί περί εμπλοκής της Ρωσίας στην κατάρριψη του αεροπλάνου, ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να επιρρίψει κάποιος ευθύνες και ότι οι κατηγορίες εις βάρος της Μόσχας βασίστηκαν σε δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και όχι σε αξιόπιστες ενδείξεις.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ συζήτησαν για την ανάγκη διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών ώστε να εργαστούν με ασφάλεια οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς ομάδας στον τόπο της συντριβής του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Τουλάχιστον 27 Αυστραλοί επέβαιναν στο αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ και κατερρίφθη την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Globe and Mail εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος την Ρωσία να επιστρέφει στην Ομάδα των Επτά πιο Ανεπτυγμένων Χωρών (G7) δεδομένης της στάσης της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εντάχθηκε επισήμως στην G7 το 1998 όταν η Ομάδα μετονομάστηκε σε G8. Τον Μάρτιο, τα μέλη της ψήφισαν υπέρ της αναστολής της συμμετοχής της Μόσχας στην ομάδα εξαιτίας της κρίσης στην Κριμαία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης