Ουκρανία: Απέλασαν βρετανό δημοσιογράφο του RT

Ουκρανία: Απέλασαν βρετανό δημοσιογράφο του RT

Στον Γκρέιαμ Φίλιπς απαγορεύθηκε η είσοδος στο ουκρανικό έδαφος για τρία χρόνια

Ουκρανία: Απέλασαν βρετανό δημοσιογράφο του RT
Ένας βρετανός δημοσιογράφος που εργάζεται στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι απελάθηκε από τη χώρα και του απαγορεύθηκε η είσοδος στο ουκρανικό έδαφος για τρία χρόνια.

Ο Γκρέιαμ Φίλιπς, που εργάζεται ως ελεύθερος συνεργάτης στο αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι βρίσκεται στην Πολωνία και ότι έχει απελαθεί από την Ουκρανία μετά τη σύλληψή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις ουκρανικές αρχές.

«Είμαι ελεύθερος, καλά, με έχουν απελάσει από την Ουκρανία και μου έχουν απαγορεύσει την είσοδο για τρία χρόνια επειδή δουλεύω στο RT», έγραψε ο Φίλιπς, διευκρινίζοντας: «Βρίσκομαι στην Πολωνία».

Κλείσιμο
Η σύλληψη του Φίλιπς, αλλά και η αρπαγή ενός ουκρανού δημοσιογράφου που εργαζόταν με μια ομάδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN καλύπτοντας τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, ώθησαν την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα να εκδώσουν μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία αναφέρουν ότι «οι αυθαίρετες συλλήψεις και οι εξαφανίσεις δημοσιογράφων αυξάνονται εκ νέου στην ανατολική Ουκρανία».

Το CNN ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι αυτονομιστές αντάρτες έπιασαν την Τρίτη τον συνεργάτη του Αντόν Σκίμπα με την κατηγορία ότι είναι «ουκρανός πράκτορες».

Ο Φίλιπς επιβεβαίωσε εξάλλου προηγούμενες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε απαχθεί από τον ουκρανικό στρατό όταν κάλυπτε τις συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ μαζί με έναν δημοσιογράφου του Anna-news, ενός πρακτορείου η έδρα του οποίου είναι στην Αμπχαζία, την αποσχιθείσα περιοχή της Γεωργίας.

Επίσης ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ανακρίθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για τις δραστηριότητες των ανταρτών, ενώ έχει αναρτήσει ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ακούγεται μόνο ήχος, από την ανάκρισή του από έναν ουκρανό στρατιώτη.

Τέλος, ο Φίλιπς πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έσβησαν όλα τα έγγραφά του από τον υπολογιστή του και παραβίασαν τους κωδικούς του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και VKontakte.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης