Ουκρανία: Βρίσκουν ακόμη συντρίμμια και σορούς σε δέντρα και χωράφια

Ουκρανία: Βρίσκουν ακόμη συντρίμμια και σορούς σε δέντρα και χωράφια

Εντοπίστηκε σχεδόν άθικτο, ένα μεγάλο τμήμα της ατράκτου του Boeing


Ουκρανία: Βρίσκουν ακόμη συντρίμμια και σορούς σε δέντρα και χωράφια
Μπορεί να έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο, οι ομάδες ερευνών αλλά και απλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ντονέτσκ εξακολουθούν να βρίσκουν συντρίμμια της πτήσης MH17 και πτώματα σε χωράφια, ακόμη και πάνω σε δέντρα.

Την Πέμπτη εντοπίστηκε από μέλη του ΟΑΣΕ, σχεδόν άθικτο, ένα μεγάλο τμήμα της ατράκτου του Boeing, σε δασική περιοχή, όχι πολύ μακριά από το σημείο συντριβής.

Κλείσιμο


Πάντως, Ολλανδία και Αυστραλία ζητούν πρόσβαση στο σημείο συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους και ήδη διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση του Κιέβου για την αποστολή αστυνομικών τους δυνάμεων στο σημείο της συντριβής, το οποίο ελέγχεται από φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες.



Οι αντάρτες κατηγορούνται ως οι πιθανότεροι υπαίτιοι της κατάρριψης του αεροσκάφους, το οποίο θεώρησαν από λάθος ως ουκρανικό στρατιωτικό.



Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής περίπου 200 σοροί έχουν μεταφερθεί στο Χάρκοβο, το οποίο ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση. Τα πρώτα φέρετρα με σορούς θυμάτων έφθασαν στην Ολλανδία αεροπορικώς την Τετάρτη και θα ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης στοιχείων.




Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (IAC) ανακοίνωσε ότι τα «μαύρα κουτιά» του Boeing υπέστησαν ελαφρά ζημιά αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει τα δεδομένα που έχουν καταγράψει.

«Στη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι οι καταγραφείς στοιχείων πτήσης έχουν υποστεί ελαφριά μηχανολογική ζημιά, η οποία δεν επηρέασε την ακεραιότητά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η οποία είναι το εποπτικό όργανο που επιβλέπει τη λειτουργία της πολιτικής αεροπορίας.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης