Συνέλαβαν τον ανταποκριτή της «Washington Post» στο Ιράν

Συνέλαβαν τον ανταποκριτή της «Washington Post» στο Ιράν

Ο Ιρανοαμερικανός Τζέισον Ρεζαϊάν, η σύζυγός του, η Γεγκανέχ, καθώς και δύο φωτογράφοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης

Συνέλαβαν τον ανταποκριτή της «Washington Post» στο Ιράν
Τη σύλληψη του ανταποκριτή της εφημερίδας «Washington Post» στην Τεχεράνη και της επίσης δημοσιογράφου συζύγου του επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της δικαιοσύνης στην πρωτεύουσα του Ιράν, Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Χθες το βράδυ, η «Washington Post» είχε ανακοινώσει πως διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες ο ανταποκριτής της, ο Ιρανοαμερικανός Τζέισον Ρεζαϊάν, η σύζυγός του, η Γεγκανέχ, καθώς και δύο φωτογράφοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης.

Ωστόσο, ο Ιρανός αξιωματούχος δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας απλά ότι είναι στη «φάση της έρευνας».

Κλείσιμο
«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλήρη εποπτεία της χώρας και ελέγχουν τις δραστηριότητες των εχθρών», είπε ο Εσμαϊλί, τονίζοντας: «Δεν θα επιτρέψουν να γίνει η χώρα μας έδαφος πρόσφορο για τις δραστηριότητες των εχθρών και των πρακτόρων τους».

Ο Τζέισον Ρεζαϊάν, 38 χρόνων, ανταποκριτής στην Τεχεράνη από το 2012, διαθέτει αμερικανική και ιρανική υπηκοότητα. Οι αρχές της Τεχεράνης δεν αναγνωρίζουν τη διπλή υπηκοότητα.

Η σύζυγός του είναι Ιρανή και είχε καταθέσει αίτημα για μόνιμη εγκατάσταση στις ΗΠΑ. Εργάζεται ως ανταποκρίτρια για τη «The National», μια εφημερίδα με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με την «Washington Post».

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως πληροφορήθηκε ότι τέθηκαν υπό κράτηση τρεις Αμερικανοί πολίτες στο Ιράν, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων δημοσιογράφων.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης