Οι τζιχαντιστές αρνούνται ότι διέταξαν να γίνει κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες του «χαλιφάτου»

Οι τζιχαντιστές αρνούνται ότι διέταξαν να γίνει κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες του «χαλιφάτου»

Αφορά τέσσερα εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας από 11 μέχρι 49 ετών - Οι τζιχαντιστές μαχητές του νεοσύστατου... χαλιφάτου, χαρακτήρισαν προπαγάνδα την είδηση που κάνει λόγο για διαταγή να γίνει κλειτοριδεκτομή σε όλες τις γυναίκες του χαλιφάτου

Οι τζιχαντιστές αρνούνται ότι διέταξαν να γίνει κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες του «χαλιφάτου»
Προπαγάνδα χαρακτηρίζουν οι υποστηρικτές των τζιχαντιστών την είδηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη και αναφέρει ότι δόθηκε διαταγή από τον ηγέτη του νεοσύστατου χαλιφάτου, Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκνταντί, να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων όλες οι γυναίκες που κατοικούν στο χαλιφάτο, ηλικίας από 11 μέχρι 46 ετών.

Την είδηση μετέδωσε μέσω βιντεοκλήσης στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη σε δημοσιογράφους, η Jacqueline Badcock, που διαμένει στο Ιράκ και είναι αναπληρώτρια συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στο Ιράκ.

Όμως από την αρχή της μετάδοσής της υπήρξαν φωνές που αμφισβήτησαν την είδηση, επειδή η κλειτοριδεκτομή δεν είναι διαδεδομένη στο Ιράκ, αλλά μόνο σε Αίγυπτο, Σουδάν και  σε χώρες της ανατολικής Αφρικής.
Κλείσιμο

Στο άκουσμα της είδησης οι τζιχαντιστές την απέρριψαν και την χαρακτήρισαν προπαγάνδα, γράφοντας ανάλογα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενοι ότι η είδηση βασίζεται σε παραποιημένο έγγραφο, παρόλο που κάτοικοι της Μοσούλης και Κούρδοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είναι αληθινή.

Ο Shiraz Maher, καθηγητής στο King College του Λονδίνου, που ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής, δήλωσε ότι θεωρεί πως η είδηση είναι ψεύτικη επειδή οι τζιχαντιστές δεν μιλούν ποτέ γι' αυτό το θέμα και η κλειτοριδεκτομή έχει περισσότερο «πολιτιστική», παρά πραγματική σχέση με το ισλάμ. Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πιθανό η είδηση να εξαπλώθηκε από ομάδες που αντιτίθενται στους τζιχαντιστές.

Η εντολή των τζιχαντιστών για ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πολλά σχόλια από τους χρήστες και η Jacqueline Badcock, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να αποσαφηνίσουν αν η είδηση είναι αληθινή.

Σύμφωνα με την ιρακινή εφημερίδα al-Mustaqbal η πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι ξένη στην ιρακινή κοινωνία, εκτός από τις επαρχίες στις οποίες κατοικούν Κούρδοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης