Κέρι: Κατάρ και Τουρκία να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς

Κέρι: Κατάρ και Τουρκία να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς

Σε 17 ημέρες σύγκρουσης, περισσότεροι από 730 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ τους και δεκάδες παιδιά

Κέρι: Κατάρ και Τουρκία να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς
Έκκληση στο Κατάρ και στην Τουρκία να ασκήσουν πιέσεις στη Χαμάς, ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τους ομολόγους του.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Κέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του από το Κάιρο, όπου επέστρεψε έπειτα από επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ τηλεφώνησε και στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας καταβάλλει προσπάθειες ώστε η Ντόχα και η Άγκυρα να ασκήσουν πίεση στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να δεχτεί την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία, την οποία έχει απορρίψει θέτοντας ως προϋπόθεση για την αποδοχή της, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Κλείσιμο
Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ διαμένει στο Κατάρ, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε έντονα την ισραηλινή επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, όπως και το ρόλο της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας.

Σημειώνεται ότι σε 17 ημέρες σύγκρουσης, περισσότεροι από 730 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ τους δεκάδες παιδιά.

Παρά την άρνηση της Χαμάς, υψηλόβαθμό στέλεχός της δήλωσε χθες ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε την άρση του αποκλεισμού τη στιγμή της κατάπαυσης του πυρός, ζητώντας μάλλον μια λεπτομερή συμφωνία για τους όρους της άρσης του αποκλεισμού, που έχει επιβληθεί από το 2006.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ που είχε δεχθεί το αιγυπτιακό σχέδιο, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την αεροπορική και χερσαία επιχείρησή του εναντίον του πυκνοκατοικημένου θύλακα προκειμένου να καταστρέψει τις σήραγγες που συνδέουν τη Γάζα με το έδαφός του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης