ΗΠΑ: «Η Χαμάς διαθέτει ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν το αεροδρόμιο του Ισραήλ»

ΗΠΑ: «Η Χαμάς διαθέτει ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν το αεροδρόμιο του Ισραήλ»

Ωστόσο, η ακρίβειά τους παραμένει περιορισμένη, τόνισε η Μαρί Χαρφ

ΗΠΑ: «Η Χαμάς διαθέτει ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν το αεροδρόμιο του Ισραήλ»
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς διαθέτει ρουκέτες οι οποίες μπορούν να πλήξουν το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, αν και η ακρίβειά τους παραμένει περιορισμένη, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι οι δυνατότητες των αντιαεροπορικών πυραύλων της Χαμάς δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως το παλαιστινιακό κίνημα τους έχει χρησιμοποιήσει. 

«Στη διάρκεια των συγκρούσεων που μαίνονται ρουκέτες της Χαμάς έχουν προσγειωθεί βόρεια του αεροδρομίου (Μπεν Γκουριόν), αν και η ακρίβειά τους παραμένει περιορισμένη», σημείωσε η Χαρφ. 

Κλείσιμο
«Δεν έχουμε λάβει επιβεβαίωση ότι η Χαμάς έχει εκτοξεύσει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης, ή ότι η Χαμάς έχει πρόσβαση στο είδος των αντιαεροπορικών πυραύλων όπως αυτοί που κατέρριψαν το μαλαισιανό αεροσκάφος στην Ουκρανία», πρόσθεσε η ίδια. 

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) παρέτεινε κατά 24 ώρες την απαγόρευση για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες σε ό,τι αφορά τις πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ. 

Ανάλογη απόφαση έχουν λάβει και άλλες ξένες εταιρείες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης