Χαμάς: «Μεγάλη νίκη» η αναστολή των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ

Χαμάς: «Μεγάλη νίκη» η αναστολή των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα 32 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους - Από τις 8 Ιουλίου 2.120 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ

Χαμάς: «Μεγάλη νίκη» η αναστολή των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ
«Μεγάλη νίκη» χαρακτήρισε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς την αναστολή των διεθνών πτήσεων από και προς το Ισραήλ, εξαιτίας της ρίψης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, «το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Ισραήλ είναι μια μεγάλη νίκη για την αντίσταση και το αποκορύφωμα της αποτυχίας του Ισραήλ», ανέφερε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, σε ανακοίνωσή του.

Να; υπενθυμίσουμε πως μια ρουκέτα που ερρίφθη από τη Γάζα έπεσε την Τρίτη σε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, προκαλώντας την αναστολή των πτήσεων των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς και από το Ισραήλ για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Κόλπου (1990-1991). Η απόφαση για την αναστολή των πτήσεων εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και σήμερα.

Κλείσιμο
Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας την 8η Ιουλίου περίπου 2.120 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων οι 1.752 έχουν πέσει στην ισραηλινή επικράτεια και 433 έχουν αναχαιτιστεί από το σύστημα πυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.


Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
   
Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Λωρίδα της Γάζας σε συγκρούσεις με παλαιστίνιους μαχητές, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα στις 8 Ιουλίου.

Τα θύματα είναι ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες του πεζικού. Και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους από έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Εξάλλου δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και 16 ακόμη ελαφρά στη διάρκεια συγκρούσεων σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης