Πού βρίσκονται 98 σοροί επιβατών του μαλαισιανού Boeing;

Πού βρίσκονται 98 σοροί επιβατών του μαλαισιανού Boeing;

Το τρένο-ψυγείο με 200 θύματα της μοιραίας πτήσης φτάνει στην Ολλανδία – Βρετανοί και Ολλανδοί ειδικοί εξετάζουν τα μαύρα κουτιά – “Κατά λάθος” έριξαν το αεροπλάνο οι φιλορώσοι αυτονομιστές, λένε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες – Ρωσία: έχουμε καταθέσει στοιχεία για το συμβάν στην ΕΕ – Έρχονται νέες κυρώσεις προς Ρώσους επιχειρηματίες και εταιρείες

Πού βρίσκονται 98 σοροί επιβατών του μαλαισιανού Boeing;
Με το ερώτημα, που βρίσκονται οι 98 σοροί των επιβατών της μοιραίας πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών που δεν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, η διεθνής κοινότητα περιμένει τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στον "γρίφο" ποιος κατέρριψε το Boeing πάνω από την εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία.

Με τις αμερικανικές δυνάμεις αντικατασκοπείας να υποστηρίζουν ότι θα προσκομίσουν στοιχεία που ενοχοποιούν τους φιλορώσους αυτονομιστές και τους Ρώσους να διαμηνύουν πως τα δικά τους τα έχουν ήδη καταθέσει στην Ε.Ε, η Ολλανδία θρηνεί σήμερα τα θύματά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις σορούς των θυμάτων ενώ η Βρετανία ξεκινά την αποκωδικοποίηση των "μαύρων κουτιών" του μαλαισιανού Boeing.




Κλείσιμο


Ρωσία και Ουκρανία συνεχίζουν να αλληλοεκτοξεύουν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την κατάρριψη του Boeing ενώ οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ευρώπη να τρίξει τα...δόντια στην κυβέρνηση Πούτιν- όπως επισημαίνουν οι "Los Angeles Times"- ανακοινώνοντας στην αυριανή σύσκεψη της Κομισιόν τα ονόματα των Ρώσων αλλά και των ρωσικών εταιρειών στους οποίους αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις, όπως πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στο μεταξύ, οι βρετανικές αρχές έχουν αναλάβει την ανάλυση των δεδομένων των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών. Σύμφωνα με τον βρετανικό "Independent", οι αναλύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, ωστόσο, οι Ολλανδοί, ως επικεφαλής των ερευνών, θα κληθούν να αποφασίσουν ποια στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα.



Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φθάσουν στην πόλη Αιντχόφεν της Ολλανδίας από το Χάρκοβο τα τρένα-ψυγεία που μεταφέρουν τις σορούς των επιβατών. Αν και συνολικά 298 είναι οι νεκροί επιβαίνοντες του Boeing, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 282 σοροί ωστόσο τα τρένα- ψυγεία μεταφέρουν μόνον 200 σορούς και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι απέγιναν τα υπόλοιπα 98 πτώματα. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός,Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι παραμένει ασαφής ο αριθμός των σορών των επιβατών της πτήσης MH17 που έχουν μεταφερθεί με τρένο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, ενώ άγνωστος είναι και ο αριθμός των σορών που ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στον τόπο της τραγωδίας.



Με τα ουκρανικά πρακτορεία, όπως το "Κiev Post", να επισημαίνουν ότι εγείρονται σοβαρές υποψίες πως ορισμένα από τα αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο της τραγωδίας έχουν "πειραχτεί" ή έχουν αντικατασταθεί απο άλλα, οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που δείχνουν ότι οι οι φιλορώσοι αυτονομιστές κτύπησαν "κατά λάθος" το Boeing.



Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει τo "Rianovosti", o Ρώσος απεσταλμένος στην Ε.Ε υποστηρίζει ότι η Μόσχα έχει ήδη προσκομίσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει στις Βρυξέλλες αναμένοντας την απάντησή της. Σήμερα στην Ολλανδία, είναι ημέρα εθνικού πένθους καθώς αναμένεται να αφιχθούν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη με τις σορούς των θυμάτων- η πλειονότητα των επιβατών της πτήσης ΜΗ17 ήταν Ολλανδοί.

Οι καμπάνες στις εκκλησίες θα ηχούν πένθιμα καθ' όλη την ημέρα και επί πέντε λεπτά πριν την προσγείωση των αεροσκαφών. Στην αεροπορική βάση θα είναι παρούσα και η βασιλική οικογένεια.



Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προαναγγέλλει ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να παρουσιάσουν στοιχεία που συνηγορούν ότι το μαλαισιανό Boeing καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρους, ο οποίος εκτοξεύτηκε από εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Ένα άλλο σημείο που έχει προκαλέσει τριγμούς στην Ευρώπη είναι το γεγονός πως ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει αύριο για ένα νέο κατάλογο προσώπων και φορέων από τη Ρωσία σε βάρος των οποίων θα επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Παρισιού δεν υπαναχωρεί από την πώληση πολεμικού υλικού, συγκεκριμένα των γαλλικών Mistral στο Κρεμλίνο παρά τις εξελίξεις.



"Να κοιτάξει τα του οίκου της και συγκεκριμένα τους Ρώσους ολιγάρχες με έδρα το Λονδίνο", είναι η απάντηση της Γαλλίας, στη βρετανική κριτική, δια στόματος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, για την άρνηση της κυβέρνησης Ολάντ να ακυρώσει την προγραμματισμένη παράδοση των πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως ο σχεδιασμός της Γαλλίας να προχωρήσει στην εκτέλεση της παραγγελίας ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ για τα πλοία Mistral παρά την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines θα ήταν «αδιανόητος» στη Βρετανία.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης