Ταϊβάν: Ένας νεκρός από τον τυφώνα Μάτμο

Ταϊβάν: Ένας νεκρός από τον τυφώνα Μάτμο

Ο Μάτμο που κατατάσσεται στην κατηγορία δύο της πεντάβαθμης κλίμακας κινδύνου, κινείται με ριπές ανέμων 155 χιλιομέτρων ανά ώρα και προσέγγισε τις παράκτιες περιοχές της Ταϊβάν νωρίς το πρωί της Τετάρτης

Ταϊβάν: Ένας νεκρός από τον τυφώνα Μάτμο
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη αγνοείται από την προσέγγιση του τυφώνα Μάτμο που χτυπάει την Ταϊβάν με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Ο Μάτμο που κατατάσσεται στην κατηγορία δύο της πεντάβαθμης κλίμακας κινδύνου, κινείται με ριπές ανέμων 155 χιλιομέτρων ανά ώρα και προσέγγισε τις παράκτιες περιοχές της Ταϊβάν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η κεντρική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Η ίδια υπηρεσία ανέφερε ότι ο τυφώνας αναμένεται να κατευθυνθεί βόρεια προς την Κίνα αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο στρατός και οι υπηρεσίες αρωγής έχουν συγκεντρώσει και διανείμει σακιά από άμμο που έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές όπου αναμένονται πλημμύρες.

Κλείσιμο


Ο Μάτμο χτύπησε την Ταϊβάν μια εβδομάδα αφότου πέρασε από την ευρύτερη περιοχή ο τυφώνας Ραμασούν αφήνοντας πίσω του 97 νεκρούς στις Φιλιππίνες και 46 στην Κίνα, ενώ άλλοι 25 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας, ανακοίνωσε ότι ο Ραμασούν ήταν η ισχυρότερη θύελλα που έπληξε τις νότιες κινεζικές περιοχές από το 1973.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης