Βίντεο: Καθημερινό φαινόμενο το ξύλο στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Βίντεο: Καθημερινό φαινόμενο το ξύλο στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Μάχη σώμα με σώμα των βουλευτών με αφορμή την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών

Βίντεο: Καθημερινό φαινόμενο το ξύλο στο ουκρανικό κοινοβούλιο
Η κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στάθηκε η αφορμή για νέο καβγά που ξέσπασε στο ουκρανικό κοινοβούλιο και λίγο έλειψε να πιαστούν για μια ακόμη φορά στα χέρια βουλευτές των κομμάτων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ολεκσάντρ Τουρτσίνοφ κατηγόρησε του φιλορώσους αυτονομιστές για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17, τονίζοντας ότι χρησιμοποίησαν πύραυλο εδάφους-αέρος BUK τον οποίο χειρίζονταν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας κατηγόρησε γενικότερα τη Ρωσία αναφέροντας ότι κλιμακώνει την κρίση στην Ουκρανία αυξάνοντας την παρουσία δυνάμεών της στα σύνορα.

Κλείσιμο
Ένα από τα μέλη του κοινοβουλίου, που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο Γιανουκόβιτς, διαφώνησε ότι η Ρωσία είναι η αποκλειστική υπεύθυνη ρίχνοντας το φταίξιμο στις ουκρανικές αρχές που δεν κατάφεραν να φτάσουν σε εκεχειρία. Αυτή η τοποθέτηση δημιούργησε την έντονη αντίδραση των κυβερνώντων και σε λίγα λεπτά όλοι οι βουλευτές είχαν πιαστεί στα χέρια.


Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 24 ώρες, καθώς τη Δευτέρα συνέβη κάτι αντίστοιχο, αυτή τη φορά με αφορμή τον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης