Οχάιο: Απαγορεύουν σε βετεράνο του πολέμου να έχει πάπιες ως κατοικίδια!

Οχάιο: Απαγορεύουν σε βετεράνο του πολέμου να έχει πάπιες ως κατοικίδια!

Ο 36χρονος Αμερικανός, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, Darin Welker, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αρχές του χωριού που διαμένει, κοντά στο Οχάιο, επειδή του απαγορεύουν να έχει ως κατοικίδια 14 πάπιες

Οχάιο: Απαγορεύουν σε βετεράνο του πολέμου να έχει πάπιες ως κατοικίδια!
Με δέκα πάπιες Πεκίνου και τέσσερις αγριόπαπιες  ο Αμερικανός, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, Darin Welker, ισχυρίζεται ότι αισθάνεται καλά ψυχολογικά και σωματικά και ότι η καθημερινή φροντίδα και παρέα με τα συγκεκριμένα πτηνά τον βοηθά να ξεπεράσει την κατάθλιψη από την οποία υποφέρει.



Ο 36χρονος άντρας διαμένει στο χωριό West Lafayette στο Οχάιο  και οι δημοτικές αρχές απαγορεύουν στους πολίτες να έχουν πάπιες ως κατοικίδια, ενώ επιτρέπονται τα χάμστερς, οι σκύλοι, οι γάτες και τα άλλα πτηνά.

Το πρόστιμο για όποιον έχει πάπιες στο σπίτι του ανέρχεται σε 150 δολάρια και ο Welker σκοπεύει να αναδείξει το πρόβλημά του στο τοπικό δικαστήριο. 
Κλείσιμο

Παράλληλα, ο 36χρονος μίλησε στην εφημερίδα του Οχάιο «Coshocton Tribune» και ανέφερε ότι το 2005 πολέμησε επί ένα χρόνο στο Ιράκ και επέστρεψε στην πατρίδα του με πρόβλημα στην πλάτη και κατάθλιψη.

Το 2012 το «Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων» χρηματοδότησε μια επέμβαση που ήταν απαραίτητη για την πλάτη του πρώην στρατιώτη, αλλά, όπως ο ίδιος δηλώνει, ο γιατρός του συνέστησε να λάβει ψυχολογική βοήθεια για την κατάθλιψη και το μετατραυματικό στρες που αντιμετωπίζει.

Ο Welker αναφέρει ότι θεωρεί πως η ενασχόληση με τις δεκατέσσερις πάπιες του προσφέρει την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεται και ο τοπικός Τύπος προκειμένου να τον στηρίξει ζητά από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον δήμαρχο της πόλης και να υποστηρίξουν τον 36χρονο άντρα.

Πάντως, έχουν γίνει και μίνι δημοψηφίσματα για το θέμα στο διαδίκτυο και οι γνώμες των χρηστών είναι αντικρουόμενες. Κάποιοι χρήστες χαρακτηρίζουν τις πάπιες ζώα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη τους να χαλαρώσει, αλλά κάποιοι κάνουν λόγο για θορυβώδη και βρώμικα πτηνά που θα πρέπει να φύγουν από το χωριό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης