ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μπάιντεν σε Πούτιν: Νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή

Μπάιντεν σε Πούτιν: Νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή

Τι αποκαλύφθηκε ότι είχε πει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στον τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας το 2011 και τι του απάντησε εκείνος

Μπάιντεν σε Πούτιν: Νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή
Πως δεν έχει ψυχή είχε κατηγορήσει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει οι δύο ηγέτες το 2011, δημοσίευσε σε άρθρο του το περιοδικό New Yorker. Ο Μπάιντεν μίλησε στο περιοδικό σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Πούτιν το 2011, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν πρωθυπουργός. «Του είπα, κύριε πρωθυπουργέ κοιτάζω στα μάτια σας και νομίζω ότι δεν έχετε ψυχή. Με κοίταξε, χαμογέλασε και είπε ΅Εμείς οι δύο καταλαβαινόμαστε».

Η εκτίμηση του Μπάιντεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους του νεότερου, ο οποίος είχε δηλώσει μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Πούτιν το 2001: «Κοίταξα τον άνδρα αυτόν κατάματα, ήμουν σε θέση να δω την ψυχή του».

Τα σχόλια αυτά του Μπάιντεν δημοσιεύθηκαν καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις εξέφρασαν την οργή τους κατά της Ρωσίας για την κατάρριψη, την περασμένη εβδομάδα, ενός μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, περιοχή που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές. Και οι 298 επιβάτες σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Κλείσιμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες κατηγορούν τους αντάρτες για την κατάρριψη του αεροσκάφους και έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν να αναλάβει την ευθύνη. Επίσης, έχουν εκφράσει την αποστροφή τους σχετικά με την «κακή διαχείριση των σορών των θυμάτων από τους αντάρτες», στον τόπο της συντριβής.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα, μίλησε σχετικά με τη συνάντησή του με Ουκρανούς αξιωματούχους στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Δεν σκεφτόμαστε πλέον όπως σκεφτόμασταν στον Ψυχρό Πόλεμο, για διάφορους λόγους», δήλωσε στο περιοδικό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Κανείς δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Κανείς δεν είναι κοντά. Εκτός από το κάποιος να είναι αρκετά τρελός ώστε να πατήσει ένα κουμπί, δεν υπάρχει τίποτα από στρατιωτικής άποψης που θα μπορούσε να κάνει ο Πούτιν για να αλλάξει ριζικά τα αμερικανικά συμφέροντα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης