Mέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων παίρνει η Κομισιόν

Mέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων παίρνει η Κομισιόν

«Ενεργοποίησα την ευρωπαϊκή ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων με σκοπό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πτήσεων», ανέφερε ο Επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλας


Mέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων παίρνει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων μετά την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία, όπου την Πέμπτη συνετρίβη ένα Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε εκ νέου να γίνει έρευνα για τα αίτια της πτώσης του.

"Ενεργοποίησα την ευρωπαϊκή ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων με σκοπό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πτήσεων", ανέφερε ο Επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλας.

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2010 για να διαχειριστεί τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τότε στην αεροπλοΐα από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ της Ισλανδίας και το νέφος στάχτης που κάλυψε τους ευρωπαϊκούς ουρανούς. Όταν ενεργοποιείται αυτή η ομάδα, αναλαμβάνουν την συμπροεδρία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

Κλείσιμο
"Η κοινή γνώμη θέλει γεγονότα. Θέλει να ξέρει τι συνέβη στην πτήση ΜΗ17 και εάν αποδειχθεί ότι αυτή η καταστροφή προκλήθηκε σκοπίμως, εάν η ΜΗ17 καταρρίφθηκε προκαλώντας το θάνατο τόσων αθώων πολιτών, τότε οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη", πρόσθεσε ο Κάλας.

Από το βράδυ της Πέμπτης οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας ώστε "να διευκρινιστούν χωρίς καθυστέρηση" οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το Μπόινγκ σε μια ζώνη που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης