Ρωσία: Θα λάβουμε «όλα τα μέτρα» για να υπερασπιστούμε το έδαφός μας

Ρωσία: Θα λάβουμε «όλα τα μέτρα» για να υπερασπιστούμε το έδαφός μας

Μετά την επίθεση που δέχτηκε αυτοκίνητο, που μετέφερε Ρώσους συνοριοφύλακες στο χωριό Κουιμπισέβσκ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Ρωσία: Θα λάβουμε «όλα τα μέτρα» για να υπερασπιστούμε το έδαφός μας
H Mόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι «διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα» που είναι απαραίτητα προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφός της μετά την επίθεση εναντίον Ρώσων συνοριοφυλάκων κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, την οποία αποδίδει σε Ουκρανούς.

Το Κίεβο από την πλευρά του κατήγγειλε μια «πρόκληση» κατηγορώντας τους Ρώσους ότι εκτόξευσαν όλμους εναντίον ενός εκ των μεθοριακών σταθμών της Ουκρανίας.

Ένα αυτοκίνητο, που μετέφερε Ρώσους συνοριοφύλακες το οποίο κινούταν κοντά στο χωριό Κουιμπισέβσκ (στη νότια Ρωσία) κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δέχθηκε επίθεση με πυρά αυτόματων όπλων σήμερα το πρωί, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ένα δελτίο τύπου.

Κλείσιμο
«Υπάρχουν αποδείξεις που πείθουν ότι τα πυρά προήλθαν από το ουκρανικό έδαφος όπως επίσης από το ρωσικό έδαφος από ένοπλους που προέρχονται από την Ουκρανία οι οποίοι είχαν λάβει θέσεις εκεί» σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο που διευκρίνισε ότι από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Στην περίπτωση που αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν κατ’ εξακολούθηση, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τους ρωσικούς νόμους για την υπεράσπιση του εδάφους της και προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» κατέληξε το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας από την πλευρά του κατήγγειλε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από το χωριό Κουιμπισέβσκ εναντίον του συνοριακού φυλακίου Μαρινίβκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης