Ιταλία: 1,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα διαθέσει η ΕΕ

Ιταλία: 1,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα διαθέσει η ΕΕ

Σύμφωνα με τα κριτήρια που είχαν οριστεί, 20 χώρες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα κεφάλαια όμως μέχρι σήμερα μόνο η Γαλλία έχει λάβει την έγκριση

Ιταλία: 1,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα διαθέσει η ΕΕ
Περί τα 1,1 δισ. ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον αγώνα εναντίον της ανεργίας των νέων στην Ιταλία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, για το οποίο πρόσφατα είχαν εκφραστεί επικρίσεις εξαιτίας της βραδύτητας στην εφαρμογή του.

Εξάλλου, τον Ιούνιο του 2013 η Επιτροπή είχε εξαγγείλει την ταχεία εκταμίευση 6 δισ. ευρώ με στόχο να καμφθεί η ανεργία των νέων, μια πραγματική μάστιγα σε ορισμένες χώρες της ηπείρου. 

Σύμφωνα με τα κριτήρια που είχαν οριστεί, 20 χώρες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα κεφάλαια όμως μέχρι σήμερα μόνο η Γαλλία έχει λάβει την έγκριση. 

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Ιταλία με τη σειρά της θα μπορέσει να επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα, χάρη στο οποίο θα «διατεθεί 1,5 δισ. ευρώ που προέρχονται από διάφορες πηγές, περιλαμβανομένων 1,1 δισ. που προέρχονται από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί κυρίως να εφαρμοστεί το σχέδιο «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» που προβλέπει την προσφορά μιας θέσης εργασίας για μια περίοδο άσκησης ή κατάρτισης σε κάθε νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών στο διάστημα των 4 μηνών αφότου εγγράφεται στους καταλόγους των ανέργων ή αποφοιτά από το σχολείο ή το ίδρυμα ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στο οποίο σπουδάζει.
Κλείσιμο

Περίπου 700.000 νέοι δεν έχουν εργασία στην Ιταλία, ήτοι περίπου το 43% των προσώπων ηλικίας κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τη Eurostat. 

Απέναντι σε αυτή τη μάστιγα, η Ιταλία αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» έως τα 29 έτη. Το πρόγραμμα αυτό «θα ωφελήσει 500.000 και πλέον νεαρούς Ιταλούς που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά και δεν σπουδάζουν ούτε βρίσκονται σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης. Αυτό ακριβώς υπενθυμίζει σε ποιο βαθμό είναι επείγον να δώσουμε σε κάθε νέο μια πραγματική ευκαιρία στην αγορά εργασίας» υπογράμμισε ο επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, Λάσλο Άντορ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης