Μεξικό: Επτά νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Μεξικό: Επτά νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία

Η ανταλλαγή πυρών άρχισε όταν μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στο γραφείο του τοπικού εισαγγελέα - Έξι φερόμενοι ως κακοποιοί και ένας αστυνομικός βρήκαν το θάνατο και τέσσερα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομείο

Μεξικό: Επτά νεκροί σε συγκρούσεις με την αστυνομία
Τη ζωή τους έχασαν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, και τέσσερις ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σύγκρουσης σε μια κοινότητα στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό.

Η σύγκρουση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Τσιλάπα δε Άλβαρες, μιας κοινότητας η οποία φιλοξενεί μια πολυμελή φυλή ιθαγενών.

Σύμφωνα με τις αρχές η ανταλλαγή πυρών άρχισε όταν μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στο γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Κλείσιμο
Έξι φερόμενοι ως κακοποιοί και ένας αστυνομικός βρήκαν το θάνατο και τέσσερα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομείο.

Το αιματηρό αυτό επεισόδιο σημειώθηκε την επομένη συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες κακοποιών στην κοινότητα. Μετά τις συμπλοκές τους, οι αρχές ανακάλυψαν έξι σορούς που έφεραν τραύματα από σφαίρες, οι τέσσερις εκ των οποίων βρέθηκαν στα πορτ-μπαγκάζ δύο εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Οι δημοτικές αρχές στην Τσιλάπα δε Άλβαρες, μια πόλη 31.000 κατοίκων 300 χλμ. νότια της Πόλης του Μεξικού, κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν από τις οικίες τους τη νύχτα «εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο».

Η πολιτεία Γκερέρο, μια από τις φτωχότερες του Μεξικού, η οποία πλήττεται από τη βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, μετράει πολλές συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, καλλιεργούν κάνναβη και οπιοπαπαρούνα, και χρησιμοποιούν την περιοχή ως ζώνη διέλευσης των ψυχοενεργών ουσιών που διακινούν λαθραία.

Η τοπική συμμορία Λος Ρόχος («Οι Κόκκινοι») φημολογείται ότι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής στο κέντρο της πολιτείας Γκερέρο, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας και της πόλης Ακαπούλκο, του άλλοτε θέρετρου των χολιγουντιανών σταρ στον Ατλαντικό.

Πάνω από 80.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο κύμα βίας που αποδίδεται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος από το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν (2006-2102) είχε κινητοποιήσει το στρατό εναντίον των καρτέλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης