Βρετανία: Απέλυσαν 38χρονη επειδή είχε τατουάζ στο πόδι!

Βρετανία: Απέλυσαν 38χρονη επειδή είχε τατουάζ στο πόδι!

Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, την Βρετανία, που μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματος, μεγάλη εταιρεία απέλυσε 38χρονη υπάλληλο, επειδή είχε κάνει τατουάζ μια μικρή πεταλούδα στο πλάι του αριστερού της ποδιού

Βρετανία: Απέλυσαν 38χρονη επειδή είχε τατουάζ στο πόδι!
H 38χρονη Jo Perkins εργαζόταν επί πέντε μήνες ως στέλεχος στην εταιρεία Salisbury FM, στην πόλη Milton Keynes της Βρετανίας και μέχρι σήμερα οι εργοδότες της, όπως η ίδια δηλώνει, την επαινούσαν για την αποτελεσματικότητά της στη δουλειά. Όμως, πριν μερικές ημέρες τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας της ανακοίνωσαν ότι έληξε η σύμβασή της εξαιτίας ενός τατουάζ που η γυναίκα έχει στο πλάι του αριστερού της ποδιού!



Η Perkins, που σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, υποστηρίζει ότι το τατουάζ της, που είναι μια μικρή πεταλούδα, είναι εμφανές μόνο όταν φοράει φόρεμα και θα μπορούσε να βάλει ένα ζευγάρι κάλτσες για να το καλύψει, αλλά όπως λέει: «δεν θα κάνω κάτι τέτοιο, γιατί είμαι σοβαρή επαγγελματίας»!

Η ίδια παραδέχεται ότι πριν την απόλυσή της είχε δεχθεί παρατηρήσεις από τα ανώτατα στελέχη της επιχείρησης για το τατουάζ και την είχαν συμβουλέψει να βάλει ένα τσιρότο για να το καλύψει!
Κλείσιμο



Στον αντίποδα, ο Ed Sweles, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δηλώνει ότι στην Salisbury FM, δεν υπάρχει απαγόρευση στο προσωπικό να μην έχει τατουάζ, αλλά η επιχείρηση ζητά αυτά να καλύπτονται, επειδή θέλει να έχει ένα συγκεκριμένο  επαγγελματικό προφίλ απέναντι στην πελατεία της. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Perkins δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει αυτή την πολιτική της εταιρείας. Ο Sweles κατέληξε λέγοντας: «Δεν απαγορεύουμε τα τατουάζ, απαγορεύουμε αυτά να είναι ορατά».



Ο  Nicholas Lakeland, δικηγόρος για εργασιακά θέματα, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε για το θέμα, ότι θα είναι δύσκολο να δικαιωθεί η γυναίκα στο δικαστήριο, επειδή δεν έχει προσληφθεί κατευθείαν από την ίδια την εταιρεία, αλλά έχει συμβόλαιο μέσω πρακτορείου, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ενέργεια της εταιρείας δεν συνιστά διάκριση.

Πάντως, η Perkins έχει δηλώσει ότι  θα προσφύγει στην δικαιοσύνη και τόνισε ότι έχει εργαστεί και σε άλλες εταιρείες στο παρελθόν, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Η γυναίκα υπενθύμισε ότι η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron, Samantha, έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές με τατουάζ, ένα δελφίνι, στον δεξί αστράγαλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης