Βραζιλία: Αστυνομικός ρίχνει αληθινές σφαίρες σε διαδήλωση!

Βραζιλία: Αστυνομικός ρίχνει αληθινές σφαίρες σε διαδήλωση!

Ξένοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως έχουν μαγνητοσκοπήσει αστυνομικό να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά σε διαδήλωση στο Ρίο ντε Ζανέιρο 

Βραζιλία: Αστυνομικός ρίχνει αληθινές σφαίρες σε διαδήλωση!
Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να πυροβολεί με πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ρίο ντε Ζανέιρο.



Κλείσιμο
Η σχετικά μικρή διαδήλωση στιγματίστηκε από βίαιες συγκρούσεις, και είχε διοργανωθεί παράλληλα με αγώνα για το Μουντιάλ στο κοντινό στάδιο Μαρακάνα το βράδυ της Κυριακής.

Ανάλογες διαδηλώσεις, με συνθήματα που στρέφονταν μεταξύ άλλων και εναντίον του κόστους της αθλητικής διοργάνωσης, είχαν διοργανωθεί και στην Μπραζίλια και το Πόρτο Αλέγκρε, με εξίσου μικρή προσέλευση ωστόσο.

Η διαδήλωση στο Ρίο γρήγορα εκτυλίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Στις χαοτικές σκηνές που ακολούθησαν, απεσταλμένος του Αssociated Press κατέγραψε σε βίντεο αστυνομικό που εμφανίζεται, ενώ βρίσκεται σε μοτοσυκλέτα, να πυροβολεί με όπλο που ρίχνει πραγματικά πυρά.

Δεύτερος άνδρας με πολιτικά, που ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν αστυνομικός, έριξε επίσης στον αέρα δύο φορές, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το AP δεν θεωρεί βέβαιο ότι ο δεύτερος όντως ήταν αστυνομικός.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ρίο ανέφεραν ότι «θα ερευνήσουν άμεσα το περιστατικό» εάν επιβεβαιώσουν το περιεχόμενο του βίντεο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης